FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Porast prometa agencije 'adriatica.net' 25 posto

ZAGREB, 9. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatska turistička on-line agencija'adriatica.net', koja 80 posto poslovanja obavlja putem Interneta, oveje godine u Hrvatsku dovela 42 tisuće, većinom stranih turista, što je25 posto više nego prošle godine, izvijestili su iz te agencije.
ZAGREB, 9. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatska turistička on-line agencija 'adriatica.net', koja 80 posto poslovanja obavlja putem Interneta, ove je godine u Hrvatsku dovela 42 tisuće, većinom stranih turista, što je 25 posto više nego prošle godine, izvijestili su iz te agencije.

Svi su ti turisti svoj ovogodišnji odmor u Hrvatskoj rezervirali putem web stranice 'adriatica.neta", na kojima se uz ponudu smještaja u hotelima, na svjetionicima i brojnim vilama nudi i privatni smještaj sa više od 11 tisuća apartmana, soba i kuća.

Među stranim turistima najbrojniji su ove godine, slično kao i lani, bili Talijani kojih je u odnosu na prošlu godinu preko te agencije došlo 14 posto više.

Slijede Mađari, kojih je bilo dva puta više nego lani, dok su najveće iznenađenje i kod njih bili Francuzi, kojih je došlo tri puta više. U ukupnom broju njihovih turista Francuzi imaju udjel od 15 posto, s čime su se svrstali na treće mjesto.

Porast broja turista od 10 posto bilježe i s britanskog tržišta, dok je njemačkih gostiju bilo 10 posto manje. Čeha i Poljaka je bilo slično kao lani, Slovenaca dva puta više, dok je iz skandinavskih zemalja (Švedske i Finske) posredstvom te agencije došlo 20 posto više.

Važan segment poslovanja te agencije je i korisnički servis, putem kojega gosti na 12 jezika telefonom i e-mailom mogu dobiti sve informacije o smještaju, odredištu, rezervaciji i plaćanju.

Sjedište agencije, koja posluje od 2000., je u Zagrebu, zapošljava 70 stalnih radnika i 30 vanjskih suradnika, a poslovnice imaju u Veloj Luci, Ljubljani, Pragu i Varšavi. Od ove su godine u partnerskom odnosu sa zagrebačkom agencijom Atlas Airtours, a surađuju i sa turističkim agencijama iz 25 europskih zemalja.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙