FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tvrtka Ubertas novi vlasnik Grand Hotel Parka Dubrovnik

ZAGREB, 9. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatski fond za privatizaciju (HFP)i tvrtka Ubertas d.o.o. iz Podgore potpisali su danas kupoprodajniugovor kojim je Ubertas postao novim većinskim vlasnikom dubrovačkogGrand Hotel Park.
ZAGREB, 9. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) i tvrtka Ubertas d.o.o. iz Podgore potpisali su danas kupoprodajni ugovor kojim je Ubertas postao novim većinskim vlasnikom dubrovačkog Grand Hotel Park.

Tim je ugovorom Ubertas postao vlasnikom 87,51 posto dionica dubrovačkog Grand Hotel Parka, za što će izdvojiti 54 milijuna kuna ili 22,2 milijuna kuna više nego je bila natječajem oglašena početna tražena cijena.

Ugovor su danas u Zagrebu, kako su izvijestili iz HFP-a, potpisali predsjednik HFP-a Damir Ostović te predsjednik i član Uprave Ubertasa Luca Marinelli i Antonio Miletić.

Ponudu Ubertasa za taj dubrovački hotel Upravni odbor HFP-a je, među sedam pristiglih ponuda, prihvatio kao najbolju na svojoj sjednici 11. listopada.

Predstavnici Ubertasa naznačili su da će u Grand Hotel u iduće dvije godine uložiti 6,4 milijuna eura ili oko 48,5 milijuna kuna. Kategoriju hotela planiraju sa sadašnjih tri podići na četiri zvjezdice, a svih 111 zaposlenih zadržat će najmanje godinu dana. Obvezali su se i na podmirenje svih dugovanja toga hotela spram države i vjerovnika, osim 90 posto dugovanja prema DAB-u, koliko je toga duga za taj hotel otpisano odlukom hrvatske Vlade.

Preostalih 10 posto duga prema DAB-u tvrtka Ubertas se obvezala platiti jednokratno u cijelosti.

Ukupne su obveze Grand Hotel Parka Dubrovnik krajem prošle godine iznosile 118,5 milijuna kuna, od čega se oko 74 posto odnosi na dug prema DAB-u.

Dubrovački Grand Hotel Park nalazi se na Lapadu, osim hotela u njegovom su sastavu dvije depadanse (Kamena i Stara kuća), a ukupni je smještajni kapacitet u 226 soba i šest apartmana.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙