FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ruska vlada ne odustaje od aukcije Juganskneftegaza

MOSKVA, 17. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Ruska vlada u petak jepriopćila da neće odustati od aukcije ključne proizvodne jediniceposrnule naftne kompanije Jukos usprkos odluci američkog stečajnogsuda koja je trebala blokirati prodaju u trajanju od nekoliko dana.
MOSKVA, 17. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Ruska vlada u petak je priopćila da neće odustati od aukcije ključne proizvodne jedinice posrnule naftne kompanije Jukos usprkos odluci američkog stečajnog suda koja je trebala blokirati prodaju u trajanju od nekoliko dana.

"Prodajemo Jugansk putem aukcije. Zasad nismo primili nikakav nalog o otkazivanju aukcije, zakazane za ovu nedjelju. Zato ne odustajemo od odluke o nastavku prodaje", izjavio je glasnogovornik ruskog Saveznog imovinskog fonda.

Rusija je istaknula da američki sud od kojeg je Jukos u utorak iznenada zatražio zaštitu od vjerovnika nije nadležan za slučaj prodaje Juganskneftegaza.

Ruska vlada zatražila je aukciju Jukosove glavne proizvodne jedinice kako bi osigurala nadoknadu dijela navodnog Jukosova poreznog duga od 27,5 milijardi dolara.

Očekuje se da će na aukciji pobijediti ruski državni plinski monopolist Gazprom, koji je kao startnu cijenu naveo 8,5 milijardi dolara, a izrazio je spremnost da sudjeluje na aukciji usprkos odluci američkog suda o 10-dnevnoj blokadi prodaje.

"Nitko zasad nije poništio odluku našeg glavnog dioničara (Gazprom) o sudjelovanju na aukciji", izjavio je glasnogovornik Gazpromove naftne tvrtke Gazpromneft, koja će sudjelovati u prodaji.

Američki je sud u Houstonu da se njegova presuda odnosi na Gazprom i na udruženje zapadnih banaka koje bi trebale financirati kupovinu. Riječ je o Deutsche Bank, ABN Amro, BNP Paribas, Calyon, Dresdner Kleinwort Wasserstein i J.P. Morgan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙