FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Varšava optužuje Rusiju da se vraća sovjetskim taktikama

VARŠAVA, 8. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Rusko odbijanje suradnjesa Zapadom na osiguranju pravednih izbora u Ukrajini znak je da seMoskva vraća sovjetskoj taktici, izjavio je u srijedu visoki poljskidiplomat.
VARŠAVA, 8. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Rusko odbijanje suradnje sa Zapadom na osiguranju pravednih izbora u Ukrajini znak je da se Moskva vraća sovjetskoj taktici, izjavio je u srijedu visoki poljski diplomat.

Na sastanku ministara vanjskih poslova u Sofiji u utorak, Rusija je blokirala planiranu rezoluciju OESS-a u kojoj se pozivalo da predsjednički izbori u Ukrajini budu pravedni.

Ponavljanje drugog kruga predsjedničkih izbora u Ukrajini predviđeno je za 26. prosinca.

"U Sofiji smo vidjeli povratak Rusije starim stajalištima... iz hladnog rata, kada je Sovjetski Savez takav međunarodni interes tumačio kao miješanje u svoja unutarnja pitanja", rekao je zamjenik poljskog ministra vanjskih poslova Adam Rotfeld za dnevnik Gazeta Wyborcza.

"Rusija je velika sila, no ponekad velike sile čine velike pogreške", dodao je.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao je u Sofiji da se Rusija protivi rezoluciji jer bi ona mogla omesti pregovore o rješenju političke krize u Ukrajini.

Rusija je, naime, nezadovoljna što je OESS izbore održane 21. studenoga proglasio nevažećim.

Isto stajalište dijeli, međutim, i ukrajinski Vrhovni sud koji je naložio ponavljanje drugog kruga izbora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙