FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena izložba članova HDLU-a

ZAGREB, 15. prosinca 2004. (Hina) - U Hrvatskom društvu likovnihumjetnika večeras je otvorena izložba nedavnih radova toga Društvakojom se obnavlja nekadašnja tradicija održavanja godišnje recentneizložbe.
ZAGREB, 15. prosinca 2004. (Hina) - U Hrvatskom društvu likovnih umjetnika večeras je otvorena izložba nedavnih radova toga Društva kojom se obnavlja nekadašnja tradicija održavanja godišnje recentne izložbe.

Zadnji put takva izložba održana je 1991. godine. Na večerašnjoj izložbi izloženo je 188 radova slikarstva, kiparstva, grafike i crteža svih generacija članova ove Udruge.

Otvarajući izložbu predsjednik HDLU-a Vatroslav Kuliš izrazio je zadovoljstvo što je HDLU obnovilo ovakav način izlaganja kako bi se članovi Društva što bolje povezali, odnosno okupili ne samo kao pripadnici cehovskog udruženja.

Izložba ima i drugu kvalitetu, a to znači da povezuje i okuplja članove Udruge s različitim senzibilitetom za likovni izričaj, ali članove srodnih interesa u nečem posve zajedničkom, a to je ljubav za likovni govor i vizualno izražavanje, rekao je Kuliš.

Svaki od umjetnika predstavio se s jednim radom.

Izložba ostaje otvorena do 24. prosinca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙