FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

u Mimari izložba fotografije latvijskih umjetnika

ZAGREB, 11. prosinca 2004. (Hina) - Izložba fotografija mladihlatvijskih umjetnika otvorena je danas u Muzeju Mimari, a izložene sufotografije 20-ak umjetnika.
ZAGREB, 11. prosinca 2004. (Hina) - Izložba fotografija mladih latvijskih umjetnika otvorena je danas u Muzeju Mimari, a izložene su fotografije 20-ak umjetnika.

Izložba je ostvarena kao projekt iz Programa kulturne suradnje između Ministarstva kulture Republike Hrvatske i latvijskog Ministarstva kulture, a u organizaciji Muzeja Mimare i latvijskog Centra za suvremenu umjetnost iz Rige.

Kustosica izložbe i autorica predgovora u katalogu Solvita Krese istaknula je da je "topografija pokušaj određivanja aktivnih područja na latvijskom umjetničkom zemljovidu naznačenom fotografijama mladih latvijskih umjetnika".

Glavnina izložbe izvorno je dio latvijskoga satelitskog programa Trećeg fotografskog trijenala ARS BALTICA, održanog pod nazivom "Što je važno?"

Solvita Krese također je napomenula da topografija nije tematska izložba, nego da na neki način pokazuje raspon zanimanja umjetnika i uključivanje fotografije u kreativne umjetničke strategije.

Nekolicina autora s izložbe bavi se istraživanjem prostora i artikulacijom gradskog okružja te nastavlja tradiciju promatranja okoline uz subjektivni doživljaj prostora.

Zanimanje umjetnika za rubna područja katkada je protkano kritičkim tonovima te pokušava pokazati logiku 'ogoljavanja' potrošačkog društva. Fotografija je, kako ističe Solvita Krese, istodobno komentar svojeg vremena, gramatika jezika, sporazumijevanja i vrsta vizualne etike.

Izložba će biti otvorena do 12. siječnja 2005.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙