FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izložba vinogradarstva i vinarstva sjeverozapadne Hrvatske

GORNJA STUBICA, 3. prosinca 2004. (Hina) - U Muzeju seljačkih buna uGornjoj Stubici večeras je otvoren obnovljen prostor dvorskoga vinskogpodruma i stalna izložba o vinogradarstvu i vinarstvu sjeverozapadneHrvatske.
GORNJA STUBICA, 3. prosinca 2004. (Hina) - U Muzeju seljačkih buna u Gornjoj Stubici večeras je otvoren obnovljen prostor dvorskoga vinskog podruma i stalna izložba o vinogradarstvu i vinarstvu sjeverozapadne Hrvatske.

Podrum i izložbu je otvorila pomoćnica ministra kulture Goranka Horjan.

Glavni izložak je sam vinski podrum, u koji su smješteni muzejski predmeti što su se upotrebljavali u vinogradu ili proizvodnji vina. Kako je naglasila Goranka Horjan, time Hrvatsko zagorje dobiva mjesto za vino, neobično važan dio svakidašnjeg života i pratitelj u dobru i zlu.

Izložba, koju su koncipirale viša kustosica Muzeja Vlatka Filipčić-Maligec i Goranka Horjan, ujedno autorica i urednica kataloga izložbe, a likovno ju postavio Mario Bensan, postat će sastavnim dijelom stalnog postava Muzeja seljačkih buna.

Nakon otvorenja izložbe kušana su vina najboljih zagorskih vinara, a kušanje su organizirali Udruga vinara i vinogradara "Vino Zagorje" i Vinarija "Preša" iz Hraščine, vlasnik najvećega nasada vinograda u Zagorju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙