FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Varaždin: otvorena izložba "Život uz Dravu nekad i danas"

VARAŽDIN, 19. studenog 2004. (Hina) - "Život uz Dravu nekad i danas"naziv je tematske izložbe koja je večeras otvorena u Galeriji starih inovih majstora u Varaždinu .
VARAŽDIN, 19. studenog 2004. (Hina) - "Život uz Dravu nekad i danas" naziv je tematske izložbe koja je večeras otvorena u Galeriji starih i novih majstora u Varaždinu .

Izložba prikazuje dravski okoliš na širem varaždinskom području u prošlosti do današnjih dana, s naglaskom na ugroženost riječnog ekosustava.

Prikupljena je i prikazana iscrpna dokumentarna građa o dravskom području na širem varaždinskom prostoru (30-kilometara), topografske karte, stari nacrti toka Drave, fotografije kraja, primjerci flore i faune te geološka, arheološka, povijesna i etnografska građa.

Autorica izložbene koncepcije i koordinatorica projekta je Anica Bregović, a izložbu prati bogato opremljen katalog s dokumentarno-fotografskom građom i tekstovima autorice izložbe i suradnika.

Opsežnu je izložbu priredio Gradski muzej, a u pripremi su sudjelovali Područni ured za katastar Državne geodetske uprave, Državni arhiv, varaždinska Gradska knjižnica i čitaonica, Zavod za znanstveni rad HAZU-a, Muzej Međimurja u Čakovcu, Hrvatski prirodoslovni muzej u Zagrebu te druge ustanove i suradnici.

Izložba, postavljena u povodu 150. obljetnice rođenja varaždinskog prirodoslovca Adolfa Eugena Jurinca (1854.-1925.) i 50. obljetnice utemeljenja Entomološkog odjela GMV-a, otvorena je do 28. veljače iduće godine.

Za trajanja izložbe u Varaždinu će biti organizirana stručna predavanja, radionice s učenicima i znanstveni skup "Adolf Jurinac - prirodoznanstvenik i prosvjetni djelatnik".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙