FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava otvaranja 16. međunarodne izložbe crteža u Rijeci

RIJEKA,14. prosinca(Hina) - Međunarodna izložba crteža, koja će 16. putbiti otvorena u Rijeci 16. prosinca u Muzeju moderne i suvremeneumjetnosti, a na kojoj će glavna tema biti crtež na zidu, najavljenaje na današnjoj konferenciji za novinstvo.
RIJEKA,14. prosinca(Hina) - Međunarodna izložba crteža, koja će 16. put biti otvorena u Rijeci 16. prosinca u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti, a na kojoj će glavna tema biti crtež na zidu, najavljena je na današnjoj konferenciji za novinstvo.

Autor koncepcije i selekcije izložbe Branko Franceschi izvijestio je da na izložbi sudjeluje 16 umjetnika iz cijelog svijeta.

Crteži velikih dimenzija izvode se izravno na zidu u izvedbi samih autora ili ih izrađuju njihovi asistenti i studenti Odsjeka za likovne umjetnosti Filozofskog fakulteta u Rijeci po detaljnim uputama umjetnika. Franceschi je rekao da se tu javlja problem izvornosti i originalnosti umjetničkog djela te problem muzealizacije radova izvedenih izravno na zidu te je najavio da će se o tome raspravljati na jednom od okruglih stolova u sklopu izložbe. Među ostalima, na izložbi sudjeluju Regina Silveira, Barry McGee, Tomislav Buntak, Paulo Climachauska, Damir Stojnić, Zdravko Milić i Petar Grimani.

Svi radovi, nakon zatvaranja izložbe 27. veljače, bit će uklonjeni, odnosno zidovi će biti vraćeni u prijašnje stanje te će se djela moći vidjeti samo za trajanja izložbe.

Uz glavnu izložbu u prostoru samog MMSU-a, u sklopu 16. međunarodne izložbe crteža, bit će organizirane još tri izložbe tradicionalnog crteža na papiru u galeriji "Mali salon". To su izložbe Tomislava Čeranića pod nazivom "Star city i Hypnerotomachia", izložba Brace Dirijevića u kojoj će se predstaviti radovi iz njegova ciklusa "Triptychos post historicus" i izložba izbora iz donacije Božidara Rašice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙