FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosor u otvorenom pismu traži od Vlaste Pavić da spriječi iseljavanje Roma

ZAGREB, 14. prosinca 2004. (Hina) - Potpredsjednica Vlade ipredsjednica Povjerenstva za praćenje provedbe Nacionalnog programa zaRome Jadranka Kosor zatražila je danas u otvorenom pismu od zagrebačkegradonačelnice Vlaste Pavić da poduzme mjere kako bi se spriječiloiseljavanje romskih obitelji zimi iz Plinarskog naselja u Zagrebu.
ZAGREB, 14. prosinca 2004. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i predsjednica Povjerenstva za praćenje provedbe Nacionalnog programa za Rome Jadranka Kosor zatražila je danas u otvorenom pismu od zagrebačke gradonačelnice Vlaste Pavić da poduzme mjere kako bi se spriječilo iseljavanje romskih obitelji zimi iz Plinarskog naselja u Zagrebu.

Kosor je gradonačelnici uputila otvoreno pismo jer je, kako navodi, duboko zabrinuta vijestima da se ovih dana priprema prisilno iseljavanje oko 300 Roma iz Plinarskog naselja u Zagrebu.

Potpredsjednica Vlade traži od gradonačelnice da potakne žurno djelovanje Grada kako bi se romskim obiteljima s brojnom malodobnom djecom, koji su dugogodišnji stanovnici Zagreba, omogućilo da ne ostanu bez krova nad glavom.

Kosor podsjeća da je u nekoliko navrata upozoravala na potrebu rješavanja stambenog pitanja Roma iz Plinarskog naselja. Tome dodaje da se prilikom posjete Plinarskom naselju u svibnju uvjerila u nepovoljne uvjete života romskih obitelji kao i žurnu potrebu sustavnog rješavanja tog pitanja.

Podsjeća da je u svibnju održana 2. sjednica Povjerenstva za praćenje provedbe Nacionalnog programa za Rome, na koju je bila pozvana i gradonačelnica ali se nije odazvala.

Navodi također da je gradonačelnici u svibnju uputila dopis u kojem ju je izvijestila o potrebi izrade županijskih programa aktivnosti i mjera za unaprjeđenje stanja prostora i okoliša lokacija naseljenim Romima, te zatražila da je o učinjenom žurno izvijesti ali da gradonačelnica to do danas nije učinila.

U uredu gradonačelnice danas se o tome nije moglo ništa doznati, ali su najavili naknadno očitovanje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙