FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Brod: Jadranka Kosor na dodjeli braniteljskih stanova

SLAVONSKI BROD, 30. studenog 2004. (Hina) - Hrvatskim ratnim vojniminvalidima i članovima obitelji poginulih branitelja danas je uSlavonskom Brodu dodijeljeno 98 novih stanova.
SLAVONSKI BROD, 30. studenog 2004. (Hina) - Hrvatskim ratnim vojnim invalidima i članovima obitelji poginulih branitelja danas je u Slavonskom Brodu dodijeljeno 98 novih stanova.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor tom je prigodom izrazila nadu kako će novi Zakon o pravima hrvatskih branitelja ubrzati rješavanje stambenih pitanja tih ljudi.

Istaknula je kako je stambena skrb jedna od najvećih teškoća koja se vidi i u njezinu gotovo jednogodišnjem mandatu. "Vjerujem kako će neke odredbe novog Zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, kojima nastojimo jače uključiti jedinice lokalne uprave i samouprave, pospješiti rješavanje stambenih pitanja branitelja", kazala je Kosor. Dodala je kako je na popisu onih koji imaju pravo na neki oblik stambene skrbi još 12 tisuća ljudi.

S dodjelom stanova u Slavonskome Brodu zaokružena je brojka od 485 stanova i 820 zajmova dodijeljenih braniteljima i članovima njihovih obitelji u ovoj godini u Hrvatskoj, a riješena su stambena pitanja stopostotnih invalida, podsjetila je Kosor.

U stambenu zgradu, koja se počela graditi prije dvije i pol godine, Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva uložilo je 34,5 milijuna kuna, a grad je ustupio zemljište i komunalnu infrastrukturu.

Odgovarajući na novinarske upite potpredsjednica Vlade i HDZ-ova kandidatkinja za predsjednicu države Jadranka Kosor odbacila je tvrdnje nekih svojih protukandidata kako je Vlada namjerno odugovlačila s raspisivanjem predsjedničkih izbora. "To nije točno. Vlada raspisuje izbore u ustavnom roku. Prema tome nikakvih kalkulacija nije bilo niti je moglo biti. Sve je u roku i od danas počinju teći zakonski rokovi vezani uz kandidaturu, odnosno izbore", rekla je Kosor.

Dodala je kako još nije u kampanji, nego da obavlja svoj posao potpredsjednice Vlade i ministrice. Ponovila je kako će kampanju početi u V. izbornoj jedinici, t.j. u Lipiku odnosno Pakracu gdje je rođena i odrasla.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙