FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorene ponude za 29 radijskih i dvije televizijske postaje

ZAGREB, 13. prosinca 2004. (Hina) - Vijeće za elektroničke medije danasje otvorilo ponude za dvije lokalne televizijske koncesije te 29radijskih, među kojima i tri na nacionalnoj razini.
ZAGREB, 13. prosinca 2004. (Hina) - Vijeće za elektroničke medije danas je otvorilo ponude za dvije lokalne televizijske koncesije te 29 radijskih, među kojima i tri na nacionalnoj razini.

Na natječaj za 29 radijskih frekvencija prijavilo se 34 ponuđača, a za tri nacionalne radijske frekvencije prijavili su se samo dosadašnji koncesionari - Narodni, Otvoreni i Hrvatski katolički radio.

Stari koncesionari, TV Slavonije i Baranje te riječki Kanal RI, jedini su se prijavili za obnovu svojih dosadašnjih lokalnih televizijskih koncesija.

Više ponuđača javilo se tek za tri lokalne radijske frekvencije, gradsku i lokalnu u Puli te lokalnu u Metkoviću.

Odluku u dodjeli novih ili produljenju postojećih koncesija Vijeće bi, kako je najavljeno, trebalo donijeti u roku od mjesec dana. Tvrtke kojima koncesija bude dodijeljena nakon toga će potpisati ugovore s Vijećem za elektroničke medije i Hrvatskom agencijom za telekomunikacije.

Predsjednik Vijeća Denis Peričić podsjetio je da je Vijeće koncesije za koje su danas otvorene ponude već ranije produljilo do kraja ove godine, zbog "vakuma" koji je nastao prestankom rada Vijeća za radio i televiziju, tijela koje je ranije bilo nadležno za dodjelu koncesija.

Novo tijelo koje je za to zaduženo - Vijeće za elektroničke medije - imenovano je početkom svibnja ove godine, osam mjeseci nakon što je na snagu stupio novi Zakon o elektroničkim medijima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙