FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: Prosvjed taksista

RIJEKA,10. prosinca 2004.(Hina) - Riječki taksisti, njih tridesetak,danas do 14 sati nisu obavljali usluge te su kružnom vožnjom središtemgrada prosvjedovali jer su nezadovoljni odlukama riječkih gradskihvlasti o dodjeli koncesija za obavljanje taksi prijevoza.
RIJEKA,10. prosinca 2004.(Hina) - Riječki taksisti, njih tridesetak, danas do 14 sati nisu obavljali usluge te su kružnom vožnjom središtem grada prosvjedovali jer su nezadovoljni odlukama riječkih gradskih vlasti o dodjeli koncesija za obavljanje taksi prijevoza.

Predsjednik autotaksi sekcije riječkog Udruženja obrtnika Marijan Perica rekao je da gradska uprava svojim odlukama pogoduje i uvodi nove koncesionare, odnosno dionička društva, a da postojeće taksi obrtnike prepušta tržištu s propisanim nepovoljnim kriterijima za obavljanje prijevoza.

Na natječaju za obavljanje taksi prijevoza u studenom dodijeljene su koncesije taksi prijevoznicima. Obrtnici smatraju da su uvjeti koncesija bili povoljniji za dionička društva nego za obrtnike. K tomu, riječka gradska uprava nedavno je donijela odluku po kojoj taksi prijevoz u Rijeci mogu obavljati samo taksisti koji imaju prebivalište na području tog grada. Tako se za posao taksi prijevoza ne mogu natjecati taksisti obrtnici iz obližnjih općina i gradova iako su prijašnjih godina imali koncesiju za obavljanje prijevoza, rekao je Perica.

O daljnjim akcijama taksista protiv odluke gradske uprave odlučit će Sindikat autotaksi prijevoznika, rekao je Perica te dodao da će riječki taksisti, radi zaštite svojih prava, pokrenuti postupke pri Upravnom i Ustavnom sudu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙