FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Objavljeni sažeci ponuda za mobilne koncesije

ZAGREB, 7. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatska agencija zatelekomunikacije objavila je na svojim web stranicama sažetke tripristigle ponude za kombiniranu koncesiju u mobilnoj telefonijitvrtki/konzorcija "Match telecom", "Croatia Mobile" i "Tele2", ukojima se između ostaloga "šturo" navodi njihova vlasnička strukturate planovi u mobilnoj telefoniji ako dobiju koncesiju.
ZAGREB, 7. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatska agencija za telekomunikacije objavila je na svojim web stranicama sažetke tri pristigle ponude za kombiniranu koncesiju u mobilnoj telefoniji tvrtki/konzorcija "Match telecom", "Croatia Mobile" i "Tele2", u kojima se između ostaloga "šturo" navodi njihova vlasnička struktura te planovi u mobilnoj telefoniji ako dobiju koncesiju.

Te su ponude pristigle na drugi ovogodišnji natječaj za mobilne koncesije, otvorene su 3. prosinca u Agenciji. Konačnu odluku o dodjeli ili nedodjeli kombinirane koncesije druge i treće generacije (GSM/UMTS), koju su zatražili sva tri ponuditelja, Vijeće Agencije će donijeti 22. prosinca.

"Match telecom" d.o.o. je, kako stoji u sažetku njihove ponude, telekomunikacijska tvrtka registrirana u Zagrebu u veljači ove godine. Pritom 49 posto njenih dionica pripada tvrtki M.T. Partners d.o.o., a 51 posto tvrtki M.T. Investment d.o.o., koja je pak u potpunosti u vlasništvu tvrtke "Leyland Limited" registrirane u Velikoj Britaniji.

U sažetku stoji i da je "Match telecom" "već započeo pregovore s lokalnim partnerima" te da im je "prvi partner INA" na čijoj distributivnoj mreži temelje svoju prodajnu strategiju. Navode i da će im u implementaciji mreže druge i treće generacije mobilne telefonije u Hrvatskoj svojim komunikacijskim rješenjima "pomoći" francuska kompanija "Alcatel".

U sažetku ponude tvrtke "Croatia Mobile" d.o.o. stoji da je oko te tvrtke okupljeno poduzetništvo domovinske i iseljene Hrvatske te da su dobili podršku "velikih europskih telekomunikacijskih kompanija, od proizvođača opreme do operatera". Navode da su okupili tim od 60 hrvatskih telekomunikacijskih stručnjaka, te da će ako dobiju koncesiju, provoditi natječaje za odabir poslovnih partnera.

Tvrtka "Tele2" u sažetku svoje druge ovogodišnje ponude (jedina se natjecala i na prvom ovogoidišnjem natječaju za koncesiju druge generacije-GSM, ali Vijeće Agencije tu ponudu nije prihvatilo) navodi da su u potpunom vlasništvu švedske tvrtke "Tele2 Sverige AB".

Ponudu su predali u ime konzorcija "Treća sreća" kojeg čine međunarodni i domaći investitori. Nakon završetka natječajnog postupka hrvatski bi investitori stekli 49 posto vlasništva u "Tele2". Komercijalni početak rada planiraju šest mjeseci nakon dodjele koncesije.

Sva tri ponuditelja su u sažecima svojih ponuda naznačili i da će njihove buduće mreže druge i treće generacije mobilne telefonije biti visoko kvalitetne, da će dugoročno prosječno zaposliti do tisuću radnika, kao i da će ponuditi 20 do 50 posto niže cijene usluga.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙