FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

WTO otvara pregovore s Irakom, SAD blokirao Iran

ŽENEVA, 13. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Svjetska trgovinskaorganizacija (WTO) pristala je u ponedjeljak otvoriti pregovore sIrakom i Afganistanom o njihovu ulasku u članstvo te organizacije, alije SAD ponovno blokirao otvaranje pregovora s Iranom, rekli sudiplomati.
ŽENEVA, 13. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Svjetska trgovinska organizacija (WTO) pristala je u ponedjeljak otvoriti pregovore s Irakom i Afganistanom o njihovu ulasku u članstvo te organizacije, ali je SAD ponovno blokirao otvaranje pregovora s Iranom, rekli su diplomati.

Zeleno svjetlo dano je Iraku i Afganistanu bez ijednog glasa protivljenja među 148 zemalja članica. Međutim, kada se raspravljalo o Iranu, Washington je rekao da razmatra njegov zahtjev - isti odgovor koji su Sjedinjene Države imale u protekle tri godine, dodali su diplomati.

"Oni su dali odobrenje Iraku i Afganistanu, ali, kao i uvijek, nije bilo konsenzusa glede Irana", rekao je jedan diplomat. Iako su vrata WTO-a otvorena Kabulu i Bagdadu, ulazak u članstvo te organizacije sa sjedištem u Ženevi može biti dugotrajan proces. Rusija i Saudijska Arabija još uvijek pregovaraju nakon deset godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙