FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francuska formalno predložila Lamyja za čelnika WTO-a

PARIZ, 13. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Bivši povjerenik Europskeunije za trgovinu Pascal Lamy kazao je u ponedjeljak da ga jeFrancuska i formalno predložila kao kandidata za mjesto čelnikaSvjetske trgovinske organizacije (WTO).
PARIZ, 13. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Bivši povjerenik Europske unije za trgovinu Pascal Lamy kazao je u ponedjeljak da ga je Francuska i formalno predložila kao kandidata za mjesto čelnika Svjetske trgovinske organizacije (WTO).

Vlade zemalja EU poduprle su prošlog tjedna Francuza Lamyja kao europskog kandidata za mjesto glavnog direktora WTO-a, koje bi sadašnji čelnik Supachai Panitchpakdi, bivši zamjenik tajlandskog premijera, trebao napustiti krajem kolovoza 2005.

Upitan je li njegova kandidatura službeno registrirana, Lamy je za francuski Radio Classique izjavio: "Apsolutno, to je prošlog petka učinila Francuska, i to uz potporu ostalih 24 zemalja EU".

Veleposlanici vlada 25 članica EU jednoglasno su prošlog četvrtka pristali podržati Lamyjevu kandidaturu, kazavši da ga smatraju "vrlo jakim i nedvojbeno visokokvalificiranim kandidatom za to mjesto".

Lamyjev nasljednik na mjestu europskog povjerenika za trgovinu Peter Mandelson također je pozdravio njegovu kandidaturu i kazao da će Lamy biti vrlo prikladan za čelnu dužnost te svjetske organizacije.

Iako njegovu kandidaturu još nisu službeno potvrdili, američki dužnosnici za trgovinu kazali su također da Lamyja drže snažnim kandidatom u utrci za čelnika WTO-a, u kojoj će vjerojatno sudjelovati i brazilski, mauricijski i urugvajski kandidati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙