FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU podržala kandidaturu Pascala Lamya za čelno mjesto u WTO-

BRUXELLES, 7. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Europska unija odlučila jepodržati kandidaturu bivšeg europskog povjerenika za trgovinskapitanja Pascala Lamya za novog generalnog direktora Svjetsketrgovinske organizacije (WTO), kazao je jedan izvor.
BRUXELLES, 7. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Europska unija odlučila je podržati kandidaturu bivšeg europskog povjerenika za trgovinska pitanja Pascala Lamya za novog generalnog direktora Svjetske trgovinske organizacije (WTO), kazao je jedan izvor.

O tome je odlučeno na sastanku EU-ova tzv. 133 odbora trgovinskih čelnika iz 25 država članica, te se očekuje da će se s time složiti i veleposlanici na svom sastanku u srijedu.

"Kandidaturu Pascala Lamyja predstavit će Francuska, uz europsku podršku", rekao je taj izvor.

Lamy, 57-godišnji Francuz, predao je prošloga mjeseca EU-ov trgovinski portfelj Britancu Peteru Mandelsonu.

Mandat aktualnog čelnika WTO-a Supachaia Panitchpakdija ističe 30. kolovoza iduće godine. Njegov nasljednik morat će potaknuti članice te organizacije da postignu sporazum o daljnjem ukidanju trgovinskih barijera.

Službena kampanja za čelni posao u WTO-u pokrenuta je ovoga tjedna, a lista kandidata bit će zaključena do kraja mjeseca. Diplomati su uvelike skloni čelniku WTO-a iz zemalja u razvoju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙