FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska na Svjetskom turističkom forumu u Brazilu

ZAGREB, 1. prosinca 2004. (Hina) - U brazilskom gradu Salvador da Bahiaod 1. do 4. prosinca, u organizaciji Svjetske turističkeorganizacije-WTO (World Travel Organization), održava se Svjetskituristički forum za mir i održiv razvoj, u sklopu koje će prezentaciju"Mir i turizam" održati i pomoćnik ministra mora, turizma, prometa irazvitka Robert Bačac.
ZAGREB, 1. prosinca 2004. (Hina) - U brazilskom gradu Salvador da Bahia od 1. do 4. prosinca, u organizaciji Svjetske turističke organizacije-WTO (World Travel Organization), održava se Svjetski turistički forum za mir i održiv razvoj, u sklopu koje će prezentaciju "Mir i turizam" održati i pomoćnik ministra mora, turizma, prometa i razvitka Robert Bačac.

Osim na prezentaciji, kako se danas doznaje u Ministarstvu, Bačac će u Brazilu sudjelovati i u radu 74. sjednice Izvršnog vijeća WTO-a, čija je Hrvatska članica od prošle godine.

Ta je sjednica, kako pak napominju iz madridskog sjedišta WTO-a, značajna za tu organizaciju, jer se na njoj osim razmatranja aktualnosti u svjetskom turizmu očekuje i utvrđivanje datuma objave natječaja za glavnog tajnika WTO-a. Tu dužnost od 1996. obavlja Francesco Frangialli, a iako je još neizvjesno hoće li se on ponovo kandidirati za tu dužnost iz sjedišta WTO-a dodaju da će se ime novog ili "starog" glavnog tajnika objaviti u svibnju iduće godine na sjednici Izvršnog vijeća WTO-a u Bugarskoj.

U sklopu Svjetskog turističkog foruma održat će se i seminar na temu zaštite djece od seksualnog iskorištavanja u turizmu.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙