FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić očekuje da će on i Sanader naći zajedničko rješenje za slučaj POA-e

Predsjednik-POAMesić očekuje da će on i Sanader naći zajedničko rješenje za slučaj POA-eRIJEKARIJEKA,10. prosinca 2004. (Hina) - Predsjednik Republike StjepanMesić rekao je prilikom današnjeg posjeta Rijeci da se nada da ćevečeras s predsjednikom Vlade Ivom Sanaderom pronaći zajedničkorješenja za "slučaj POA".
RIJEKARIJEKA,10. prosinca 2004. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić rekao je prilikom današnjeg posjeta Rijeci da se nada da će večeras s predsjednikom Vlade Ivom Sanaderom pronaći zajedničko rješenja za "slučaj POA".

Rekao je da se s premijerom Sanaderom dogovorio susresti večeras kako bi razgovarali o tom slučaju i smjeni njezina čelnika Joška Podbevšeka.

Rekao je da ta "služba nije dobro obavila svoj posao jer je maltretirala građane", da "oni koji su to činili nisu odgovarali", te da je to razlog za smjenu Podbevšeka.

Mesić je dodao da je uputio pismo Sanaderu u kojemu zahtijeva smjenu Podbevšeka.

U vezi s tvrdnjama da je POA novinarku Helenu Puljiz ispitivala u okviru borbe protiv organiziranog kriminala, Mesić je rekao da se POA ne treba baviti organiziranim kriminalom jer da te zadatke obavljaju Državno odvjetništvo i USKOK.

"Očito da u POA-i ne znaju što trebaju raditi", rekao je Mesić i ustvrdio da je sada prilika za kadrovsko pročišćavanje cijele službe.

Stjepan Mesić održao je predavanje na riječkom Medicinskom fakultetu u kojemu je istaknuo presudnu važnost znanosti za dosezanje standarda kakvi su u zemljama EU-a.

Gradnju sveučilišnog kampusa u Rijeci na prostoru vojarne, kao zajednički projekt Grada, Županije, Sveučilišta i Vlade, Mesić je istaknuo kao pozitivan primjer i kao dobar primjer kvalitetne uporabe neaktivnih vojnih kapaciteta.

Rekao je da bi trebalo ubrzati prenamjenu i drugih neaktivnih vojnih prostora, posebno onih iskoristivih za turizam.

Predsjednik Mesić je u vezi s izgredom u Zadru, gdje je nekoliko osoba prošlo gradom u ustaškim uniformama i sa slikom Ante Pavelića, rekao da bi Hrvatska trebala stremiti u budućnost te da je davno trebalo zaključiti pitanja 2. svjetskoga rata.

Neupitno je da je Hrvatska bila na pobjedničkoj strani, a danas još uvijek ljudi idu ulicama Zadra s ustaškim kapama, rekao je predsjednik.

Predsjednik Mesić posjetio je i riječku "Jadroliniju" gdje mu je Uprava predočila podatke o poslovanju.

Mesić je upozorio na potrebu uspostavljanja strateški važne brodske veze s Grčkom iz Dubrovnika nakon dovršetka gradnje autoceste do Dubrovnika, u razdoblju do izgradnje cjelokupne jadransko-jonske autoceste.

Na kraju posjeta Rijeci Mesić je razgovarao s građanima na Korzu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙