FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić odbio Sanaderov prijedlog da slučaj POA rješava Vijeće

ZAGREB, 28. studenog 2004. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesićodbio je danas prijedlog premijera Ive Sanadera da slučaj ravnateljaPOA-e rješava Vijeće za nacionalnu sigurnost jer smatra da taj slučajtrebaju razriješiti isključivo on i premijer Sanader.
ZAGREB, 28. studenog 2004. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić odbio je danas prijedlog premijera Ive Sanadera da slučaj ravnatelja POA-e rješava Vijeće za nacionalnu sigurnost jer smatra da taj slučaj trebaju razriješiti isključivo on i premijer Sanader.

"Ovaj slučaj raspetljavamo premijer i ja, jer nas dvojica potpisujemo, a nikakvo Vijeće. Ja imam argumentaciju, premijer ima argumentaciju, on se može složiti ili ne složiti, a nakon toga problem se rješava samo između nas dvojice", rekao je predsjednik Mesić za Hrvatski radio.

Premijer Sanader jučer je poslao pismo predsjedniku Mesiću u kojemu ga poziva da najkasnije do 1. prosinca pitanja vezana za razrješenje ravnatelja POA-e Joška Podbevšeka riješe na sjednici Vijeća nacionalne sigurnosti.

Predsjednik pak očekuje da taj slučaj razriješi isključivo s premijerom Sanaderom, čiji je supotpis nužan za razrješenje ravanatelja POA-e te smatra da se na sjednici Vijeća ne bi trebalo posebno raspravljati o tom slučaju.

Mesić je izjavio da "premijer mora odgovoriti na pitanja ima li POA pravo uznemiravati građane, saslušavati ih pet i pol sati u ozvučenoj prostoriji, i sve to bez dokaza". "Ako on kaže da to služba može raditi, onda problem više nije samo u službi, onda je problem i kod premijera", rekao je predsjednik.

Na pitanje bi li sam Podbevšek trebao dati ostavku, nakon što je izgubio potporu jednoga od supotpisnika, Mesić je odgovorio: "Bilo bi sasvim logično da podnese ostavku jer pedeset posto podrške više nema. To bi bilo najrazumljivije i najbezbolnije."

Predsjednik je također ustvrdio kako ima spoznaja da je POA pozivala i druge građane koji su dolazili u Predsjednikov ured na razgovore, ali to nisu bili novinari. "Uvijek su radili po istom ključu, pozivali su ih na kavu, a nakon zadnjeg slučaja s novinarkom Helenom Puljiz, POA je prekinula s takvom praksom", rekao je predsjednik Mesić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙