FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MESIĆ: SLUČAJ POA RJEŠAVAJU PREDSJEDNIK I PREMIJER

ZAGREB, 28. studenog 2004. (Hina) - Predsjednik Mesić odbio je unedjelju prijedlog premijera Sanadera da slučaj ravnateljaProtuobavještajne agencije (POA) rješava Vijeće za nacionalnusigurnost, jer smatra da taj slučaj trebaju razriješiti isključivo oni premijer Sanader.
ZAGREB, 28. studenog 2004. (Hina) - Predsjednik Mesić odbio je u nedjelju prijedlog premijera Sanadera da slučaj ravnatelja Protuobavještajne agencije (POA) rješava Vijeće za nacionalnu sigurnost, jer smatra da taj slučaj trebaju razriješiti isključivo on i premijer Sanader.

"Ovaj slučaj raspetljavamo premijer i ja, jer nas dvojica potpisujemo, a nikakvo Vijeće. Ja imam argumentaciju, premijer ima argumentaciju, on se može složiti ili ne složiti, a nakon toga problem se rješava samo između nas dvojice", rekao je predsjednik Mesić za Hrvatski radio.

Premijer Sanader u subotu je poslao pismo predsjedniku Mesiću u kojemu ga poziva da najkasnije do 1. prosinca pitanja vezana za razrješenje ravnatelja POA-e Joška Podbevšeka riješe na sjednici Vijeća nacionalne sigurnosti.

Predsjednik pak očekuje da taj slučaj razriješi isključivo s premijerom Sanaderom, čiji je supotpis nužan za razrješenje ravanatelja POA-e, te smatra da se na sjednici Vijeća ne bi trebalo posebno raspravljati o tom slučaju.

Mesić je izjavio da "premijer mora odgovoriti na pitanja ima li POA pravo uznemiravati građane, saslušavati ih pet i pol sati u ozvučenoj prostoriji, i sve to bez dokaza". "Ako on kaže da to služba može raditi, onda problem više nije samo u službi, onda je problem i kod premijera", rekao je predsjednik.

Na pitanje bi li sam Podbevšek trebao dati ostavku, nakon što je izgubio potporu jednoga od supotpisnika, Mesić je odgovorio: "Bilo bi sasvim logično da podnese ostavku, jer pedeset posto podrške više nema. To bi bilo najrazumljivije i najbezbolnije."

Predsjednik je, također, ustvrdio kako ima spoznaja da je POA pozivala i druge građane koji su dolazili u Predsjednikov ured na razgovore, ali to nisu bili novinari. "Uvijek su radili po istom ključu, pozivali su ih na kavu, a nakon zadnjeg slučaja s novinarkom Helenom Puljiz, POA je prekinula s takvom praksom", rekao je predsjednik Mesić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙