FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat: ključ stečaja "V. Lenca" drže banke

KOSTRENA, 9. prosinca 2004.(Hina) - Podružnica Sindikata metalacaHrvatske (SMH) u "Viktoru Lencu" d.d. u stečaju priopćila je danas daposve podupiru prijedlog podržavljenja brodogradilišta, ali da je"ključ za budućnost brodogradilišta i rješenje stečaja i nadalje urukama banaka".
KOSTRENA, 9. prosinca 2004.(Hina) - Podružnica Sindikata metalaca Hrvatske (SMH) u "Viktoru Lencu" d.d. u stečaju priopćila je danas da posve podupiru prijedlog podržavljenja brodogradilišta, ali da je "ključ za budućnost brodogradilišta i rješenje stečaja i nadalje u rukama banaka".

Vjerovnički odbor brodogradilišta jučer je razmatrao rješenje stečaja na osnovi prijedloga iz rujna ove godine da se dok 11 i manji pogon u Vranjicu prodaju, založni vjerovnici novcem od prodaje namire svoje tražbine, a glavni pogon u Martinšćici prijeđe u vlasništvo države, najvećeg vjerovnika.

Založni vjerovnici, uglavnom banke, nisu se dogovorili o podjeli novca od prodaje, pa je jučer predloženo da se novac od prodaje položi na račun Trgovačkog suda, a vjerovnici naknadno dogovore. Tako bi nekretnina bile oslobođene od založnih prava, brodogradilište postalo državno, a poslovanje nastavljeno u boljim uvjetima. Konačna odluka banaka očekuje se do kraja tjedna.

U priopćenju SMH stoji da bi stečaj, ako banke prihvate novi prijedlog, mogao završiti za nekoliko mjeseci. Ako ga, pak, ne prihvate, stanje u brodogradilištu bit će vraćeno na početak, ali s izvjesnim svršetkom, navodi povjerenik SMH i član Vjerovničkog odbora Damir Bačinović. Dodaje da bi u tom slučaju banke preuzele svu odgovornost za likvidaciju brodogradilišta i izgubljena radna mjesta.

"Konačna odluka banaka o sudbini brodogradilišta, a na tragu prijedloga Ministarstva i Vlade da država preuzme vlasništvo brodogradilišta, bila bi najljepši novogodišnji dar radnicima", zaključio je Bačinović u priopćenju upućenu radnicima, Sindikatu, Vladi, mjerodavnim ministarstvima, bankama vjerovnicima, područnoj i lokalnoj upravi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙