FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavnik sindikata traži sazivanje odbora vjerovnika

KOSTRENA,24. studenoga 2004.(Hina) - Predstavnik radnikabrodogradilišta Viktora Lenca u stečaju u Odboru vjerovnikabrodogradilišta Damir Bačinović zatražio je danas od predsjednika togaodbora Miljenka Krželja da što prije sazove sjednicu Odbora kako bi se donijele odluke koje bi vodile okončanju stečaja.
KOSTRENA,24. studenoga 2004.(Hina) - Predstavnik radnika brodogradilišta Viktora Lenca u stečaju u Odboru vjerovnika brodogradilišta Damir Bačinović zatražio je danas od predsjednika toga odbora Miljenka Krželja da što prije sazove sjednicu Odbora kako bi se donijele odluke koje bi vodile okončanju stečaja.

Gotovo godinu dana nakon otvaranja stečaja Odbor vjerovnika nije donio niti jednu konkretnu odluku koja bi vodila okončanju stečaja, ističe Bačinović, inače povjernik sindikata metalaca Hrvatske u brodogradilištu u svom dopisu predjedniku Odbora.

"Kao predstavnik radnika u Odboru vjerovnika mogu zaključiti samo to da pojedini vlasnici brodogradilišta koji su ga i doveli do stečaja iz neobjašnjivih razloga ne žele da se taj stečaj i završi".

Radnici Lenca žele da se stečaj što prije završi, kako bi mogli nastaviti s poslom i zadržati radna mjesta. U tom nastojanju, kako navodi u današnjem dopisu Bačinović, radnici imaju potporu potpredsjednika Vlade Andrije Hebranga i ministra gospodarstva, rada i poduzetništva Branka Vukelića.

Bačinović u dopisu navodi da je posljednja sjednica Odbora vjerovnika održana 22. rujna kada je odlučeno da se sljedeća sjednica održi nakon 5. listopada, do kada je trebao biti održan sastanak sa svim bankama razlučnim vjerovnicima brodogradilišta.

Na posljednjoj sjednici Odbora vjerovnika prihvaćen je prijedlog da se brodogradilište, nakon prodaje doka 11, od koje bi se namirili hiptekarni vjerovnici te prodaje pogona u Vranjicu, podržavi, odnosno da država kao najveći vjerovnik postane u cijelosti vlasnik glavnog pogona u Martinščici.

Ističe da se, po njegovim saznanjima, Reiffeisen banka i Splitska banka još nisu dogovorile oko podjele novca od moguće prodaje doka 11 te da je turska tvrtka Tersan smanjila ponudu za njegovu kupnju s 10 na 6,5 milijuna eura.

U nastavku Bačinović navodi da se i oko broda Kraka, usidrenog u Martinšćici, pojavljuju različite informacije, a da Odbor vjerovnika nije u to uključen.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙