FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat: napisi o napadima na ročnike protiv su HV-a

ZAGREB, 6. prosinca 2004. (Hina) - Sindikat vojnih službenika inamještenika priopćio je danas, reagirajući na medijske natpise onavodnom zlostavljanju i seksualnim napadima na ročnike, da takveakcije za cilj imaju "moralno razoružati Hrvatsku vojsku (HV)".
ZAGREB, 6. prosinca 2004. (Hina) - Sindikat vojnih službenika i namještenika priopćio je danas, reagirajući na medijske natpise o navodnom zlostavljanju i seksualnim napadima na ročnike, da takve akcije za cilj imaju "moralno razoružati Hrvatsku vojsku (HV)".

Sindikat naglašava da se sve to događa u razdoblju kada Vlada i čelništvo Ministarstva obrane ulažu velike napore kako bi Hrvatska ušla u NATO i izgradila moderne oružane snage.

Istodobno, kažu u sindikatu, na drugoj se strani vodi otvoreno lobiranje za ukidanje vojnog roka, uz zanemarivanje činjenice da nema dovoljno novca za cjelovitu profesionalizaciju vojske.

Sindikat vojnih službenika pita se u priopćenju kome odgovara moralno razoružavanje Hrvatske vojske i "tko koga siluje i zlostavlja".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙