FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POBUNJENICI IZ FALLUJE NAJAVILI OBNAVLJANJE NAPADA

ZAGREB/BAGDAD, 26. studenog 2004. (Hina) - Pobunjenici iz Fallujeobjavili su u petak na jednoj internet stranici priopćenje kojimnajavljuju reorganizaciju gerile i obnovu napada na iračke i američkesnage, prenosi agencija France Presse.
ZAGREB/BAGDAD, 26. studenog 2004. (Hina) - Pobunjenici iz Falluje objavili su u petak na jednoj internet stranici priopćenje kojim najavljuju reorganizaciju gerile i obnovu napada na iračke i američke snage, prenosi agencija France Presse.

"Nakon reorganizacije, mudžahedini su u srijedu ponovno počeli izvoditi napade čiji je cilj uništavanje legende o nepobjedivosti koalicijskih snaga i kolaboracionističkih izdajica kojima zapovijedaju premijer Iyad Allawi i ministar unutarnjih poslova Falah al Nakib", stoji u priopćenju, datiranom od četvrtka, koje je potpisalo Vijeće mudžahedina.

Objavljeno na stranici www.al-moharer.net, priopćenje, čiju je autentičnost bilo nemoguće utvrditi, navodi da su se sukobi dogodili u sjevernom dijelu grada te da će "mudžahedini kolaboracionistima koji su prodali Irak dati lekciju za pamćenje i dokazati arapskim režimima da je odlučujući jezik puške i mučeništva", prenosi AFP.

Istodobno, agencija Reuters javlja da su američki marinci objavili kako su očistili od oružja 50 posto kuća u Falluji nakon što su početkom mjeseca zauzeli grad.

Unatoč tome, prenosi Reuters, marinci su suočeni s otporom u Falluji.

Kako se doznaje od američkih vojnih izvora, procjenjuje se da treba pregledati oko 50.000 kuća.

Gerilski napadi nastavljaju se i u drugim dijelovima Iraka. Tako agencija France Presse javlja da je u Baaqubi i Kirkuku u terorističkim napadima ubijena jedna osoba, a pet ih je ranjeno.

U Kirkuku je ubijen jedan policajac, a trojica su ranjena kada je naoružani napadač zapucao na barikadu blizu grada.

U Baaqubi su u eksploziji automobila bombe ranjena četiri civila. Automobil bomba je eksplodirao kada je pored njega prolazio američki vojni konvoj u kojem je oštećeno jedno vozilo Humvee, javlja France Presse.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙