FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sanader otvorio 8. kongres HUH-a

ZAGREB, 25. studenog 2004. (Hina) - Predsjednik hrvatske Vlade IvoSanader istaknuo je večeras, otvarajući 8. Kongres Hrvatske udrugehotelijera i restoratera (HUH) u zagrebačkom hotelu Westin, da nageneralnom planu poduzetništva turizam i hotelijeri imaju punu potporuVlade, a posebno oni koji razvijaju male i obiteljske hotele.
ZAGREB, 25. studenog 2004. (Hina) - Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader istaknuo je večeras, otvarajući 8. Kongres Hrvatske udruge hotelijera i restoratera (HUH) u zagrebačkom hotelu Westin, da na generalnom planu poduzetništva turizam i hotelijeri imaju punu potporu Vlade, a posebno oni koji razvijaju male i obiteljske hotele.

Sanader je dodao da u Hrvatskoj ima sposobnih ljudi koji znaju raditi u turizmu, samo im treba stvoriti ozračje i zakonski okvir koji će ih još više poticati.

Hotelijerima i svim turističkim djelatnicima zahvalio je na dobro odrađenoj ovogodišnjoj turističkoj sezoni i uspješnim rezultatima koji su postignuti unatoč "lipanjskoj rupi", a što su neki, kako je kazao, iskoristili za politiziranje da sezona neće biti dobra.

Svoj dolazak na otvaranje kongresa, kao i dolazak više ministara na današnji poslijepodnevni susret s hotelijerima, Sanader je ocijenio njihovom dužnošću, jer to dokazuje da će i dalje podupirati sve ono važno što se događa u turizmu.

Za turizam u Hrvatskoj najvažnija je sigurnost, a Hrvatska se, istaknuo je, potvrdila kao sigurna destinacija, što je najvažnije za daljnji razvitak.

Prisutnim hotelijerima je, uz ostalo, rekao da je Vlada pokrenula osnivanje "One Stop Shop" agencije koja će kroz urede FINA-e ubrzati administrativne procese dobivanja raznih dozvola za pokretanje poduzetništva. To je, kaže, vrlo zahtjevan projekt, a očekuje da će agencija što prije početi s radom.

Na svečanosti otvaranja Kongresa HUH-a čestitke hotelijerima uputio je i ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta, a zahvalio je i premijeru Sanaderu na potpori i razumijevanju za turističke projekte. Ocijenio je i da će danas doneseni paket Vladinih mjera za suzbijanje sive ekonomije pomoći i turizmu da budući rezultati budu još bolji.

Kongres HUH-a nastavlja s radom sutra stručnim skupom "Brending u hrvatskom hotelijerstvu", a što je i glavna tema ovogodišnjega Kongresa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙