FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hoteli Živogošće poslovali s manjim gubitkom nego lani

ZAGREB, 7. prosinca 2004. (Hina) - Hotelska tvrtka Hoteli Živogošćed.d. treće je ovogodišnje tromjesečje završila s gubitkom u poslovanjuod 838 tisuća kuna, što je 19,5 posto manji gubitak nego u istomlanjskom razdoblju, podaci su iz financijskog izvješća te tvrtke saVaraždinske burze.
ZAGREB, 7. prosinca 2004. (Hina) - Hotelska tvrtka Hoteli Živogošće d.d. treće je ovogodišnje tromjesečje završila s gubitkom u poslovanju od 838 tisuća kuna, što je 19,5 posto manji gubitak nego u istom lanjskom razdoblju, podaci su iz financijskog izvješća te tvrtke sa Varaždinske burze.

Ukupni su prihodi Hotela Živogošće u trećem tromjesečju ove godine (srpanj-rujan) iznosili 29,6 milijuna kuna, što je u odnosu na iste mjesece prošle godine 1,3 posto manje. Pritom su prihodi od prodaje u zemlji ove godine smanjeni za gotovo 50 posto, na 605 tisuća kuna, dok su prihodi od prodaje u inozemstvu porasli 3,6 posto, na 25,6 milijuna kuna. Financijski su prihodi povećani za oko 0,3 posto, na 3,08 milijuna kuna.

Ukupni su ovogodišnji rashodi Živogošća od 30,4 milijuna kuna za 2 posto su manji nego u lanjskom trećem tromjesečju.

Takve rezultate poslovanja iz Hotela Živogošća su u financijskom izvješću označili u skladu s planiranim, pri čemu posebno navode da je gubitak posljedica kamata na dugoročne kredite uzrokovane sanacijom ratne štete. Dodaju i da bi priznavanjem ratnih šteta njihov poslovni rezultat automatski bio pozitivan.

Dugoročne i kratkoročne obveze Hotela Živogošće su krajem rujna ove godine, po podacima iz financijskog izvješća, iznosile ukupno 127,8 milijuna kuna, što je u odnosu na isti vrijeme prošle godine porast od 4 posto.

Zbog tih obveza za Hotele Živogošće nije pronađen kupac ni na ovogodišnjem natječaju Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP), a koji je bio treći natječaj za tu tvrtku u zadnje tri godine.

HFP upravlja većinskim dioničkim udjelom Živogošća (91,07 posto dionica), koji je po podacima s Varaždinske burze, podijeljen na DAB (52,15 posto dionica), HZMO (21,36 posto) te HFP (17,56 posto). Natječajem objavljenim u listopadu, a završenim krajem studenog ove godine, bilo je oglašeno 90,15 posto dionica Živogošća (0,93 posto dionica je rezervirano za bivše vlasnike), za koje nije stigla nijedna ponuda, iako su otkupljene dvije ponudbene dokumentacije.

U HFP-u su to pojasnili prevelikim zaduženjima Živogošća koje ne motiviraju investitore, zbog čega bi se, kako su kazali, na jednoj od idućih sjednica Upravnog odbora HFP-a mogao naći prijedlog za otpis bar dijela tih dugovanja.

Hoteli Živogošće nalaze se na Makarskoj rivijeri, u sklopu tvrtke su dva hotela (Nimfa i Punta Igrane), sa ukupno 459 soba u kojima je 1.053 kreveta. Osim toga smještaj se nudi i u 58 apartmana te u autokampu Dole, koji zauzima 110 tisuća četvornih metara zemljišta, ali koje nije u vlasništvu te tvrtke.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙