FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rapski Imperial poslovao sa 7 posto manjom dobiti nego lani

ZAGREB, 24. studenog 2004. (Hina) - Hotelsko-turistička tvrtka Imperiald.d. sa Raba prvih devet ovogodišnjih mjeseci završila je s netodobiti od 21,3 milijuna kuna, što je 7 posto manja dobit nego u istomlanjskom razdoblju, podaci su iz financijskog izvješća Imperiala sVaraždinske burze.
ZAGREB, 24. studenog 2004. (Hina) - Hotelsko-turistička tvrtka Imperial d.d. sa Raba prvih devet ovogodišnjih mjeseci završila je s neto dobiti od 21,3 milijuna kuna, što je 7 posto manja dobit nego u istom lanjskom razdoblju, podaci su iz financijskog izvješća Imperiala s Varaždinske burze.

Ukupni su prihodi Imperiala u devet mjeseci ove godine povećani u odnosu na iste mjesece prošle godine za 5 posto, na 90,5 milijuna kuna. Prihodi od prodaje u inozemstvu, koji čine 69 posto ukupnih prihoda, porasli su 6,3 posto, na 62,4 milijuna kuna, dok su prihodi od prodaje u zemlji povećani 22 posto, na 16,6 milijuna kuna. Financijski prihodi od 501 tisuću kuna za oko 69 posto su manji nego u lanjskih devet mjeseci, dok su izvanredni prihodi porasli sa lanjskih 1,2 milijuna kuna na ovogodišnjih 7,1 milijun kuna.

Oko 68 posto ukupnih devetomjesečnih prihoda Imperiala ili 61,5 milijuna kuna ostvareno je u trećem ovogodišnjem tromjesečju, što je u odnosu na ista tri lanjska mjeseca porast od 1 posto.

Porast ukupnih prihoda u devet mjeseci ove godine pratio je i porast ukupnih rashoda Imperiala u odnosu na lani, i to za 9,5 posto, na 69,2 milijuna kuna. Pri tome su financijski rashodi smanjeni 23,3 posto, na 5,9 milijuna kuna, dok su izvanredni rashodi sa lanjskih 60 tisuća kuna povećani na ovogodišnjih 5,8 milijuna kuna, što se, kako u izvješću napominju iz Imperiala, odnosi na neamortiziranu vrijednost prodane imovine.

Iz Imperiala dodaju i da im je ovogodišnja likvidnost bolja nego u prethodnom razdoblju.

U sklopu tvrtke Imperial nalaze se četiri hotela (Eva, Padova, Imperial i Carolina) sa ukupno 1.300 kreveta, dva hotelsko-turistička naselja San Marino i Suha Punta te dva autokampa Padova 3 i San Marino.

S obzirom na vlasničku strukturu, a po podacima s Varaždinske burze, nešto malo više od 30 posto dioničkog udjela Imperiala drži Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO), 22,87 posto je kod Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP), dok 5,63 posto dionica ima PBZ. Ostali je udjel podijeljen na više manjih dioničara.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙