FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jarnjak potvrdio da je zaprimio Cvrtilinu ostavku

ZAGREB,7. prosinca(Hina) - Predsjednik saborskog Odbora za unutarnjupolitiku i nacionalnu sigurnost Ivan Jarnjak potvrdio je danas da jezaprimio ostavku Vlatka Cvrtile, predsjednika Vijeća za civilni nadzorsigurnosnih službi.
ZAGREB,7. prosinca(Hina) - Predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ivan Jarnjak potvrdio je danas da je zaprimio ostavku Vlatka Cvrtile, predsjednika Vijeća za civilni nadzor sigurnosnih službi.

Zaprimio sam ostavku, proslijedio je na razmatranje tajniku Sabora, jer se ostavka podnosi predsjedniku Sabora, budući da Sabor imenuje i razrješava predsjednika i članove Vijeća, izjavio je Jarnjak novinarima u Saboru.

Najavio je da će Odbor razmotriti "novonastalu situaciju" te odlučiti što dalje činiti.

Upitan kako će se nadomjestiti to što Vijeće više nema čelnog čovjeka, Jarnjak je odgovorio da o tome danas ne može govoriti.

Napomenuo je da je Cvrtila u ostavci izrazio zadovoljstvo suradnjom s Odborom i njegovim članovima i istaknuo da na njega nije vršen nikakv pritisak.

I sam je, kaže, s Cvrtilom i Vijećem dobro surađivao.

Cvrtila je danas podnio neopozivu ostavku obrazlažući da je to učinio zbog toga što je Vijeće odbilo raspravljati o novim spoznajama u slučaju novinarke Helene Puljiz i provjeriti je su li se stekli uvjeti za smjenu ravnatelja POA-e Joška Podbevšeka.

Jarnjak je novinarima rekao da su četvorica oporbenih članova njegovog Odbora danas i službeno zatražila hitnu, posebnu sjednicu Odbora, zbog nagađanja da su predsjednik države i premijer dobili različita izvješća Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost o radu POA-e.

Jarnjak je rekao da će sazvati sjednicu, ali da još ne zna kada, jer se sjednica, tvrdi, mora pripremiti, treba se vidjeti je li predmet rasprave u nadležnosti Odbora, itd.

Nema, kaže, nikakvu potvrdu informacije da je ravnatelj POA-e Joško Podbevšek smijenio svoga zamjenika Antu Glavana, jer, istaknuo je, Odbor razmatra samo imenovanja i razrješenja ravnatelja sigurnosnih službi, dok ostalo kadroviranje obavlja ravnatelj, svojim podzakonskim aktom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙