FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cvrtila podnio ostavku na dužnost čelnika Vijeća za civilni nadzor tajnih službi

ZAGREB,7. prosinca(Hina) - Predsjednik Vijeća za civilni nadzorsigurnosnih službi Vlatko Cvrtila podnio je danas neopozivu ostavku,jer smatra da, odbijanjem većine članova Vijeća da se rasprave novespoznaje u slučaju novinarke Helene Puljiz te provjeri jesu li sestekli uvjeti za smjenu ravnatelja POA-e Joška Podbevšeka, Vijeće sveviše gubi vjerodostojnost.
ZAGREB,7. prosinca(Hina) - Predsjednik Vijeća za civilni nadzor sigurnosnih službi Vlatko Cvrtila podnio je danas neopozivu ostavku, jer smatra da, odbijanjem većine članova Vijeća da se rasprave nove spoznaje u slučaju novinarke Helene Puljiz te provjeri jesu li se stekli uvjeti za smjenu ravnatelja POA-e Joška Podbevšeka, Vijeće sve više gubi vjerodostojnost.

"Smatram da smo imali o čemu u Vijeću raspravljati, jer u prvoj istrazi koju smo proveli (u slučaju Puljiz) nisu nam bile dostupne sve spoznaje", izjavio je Cvrtila novinarima u Hrvatskom saboru.

Odluku o ostavci, koju je adresirao na predsjednika Sabora Vladimira Šeksa i predsjednika saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ivana Jarnjaka, Cvrtila je, kaže, donio još prošlog četvrtka, kada većina članova Vijeća nije prihvatila njegov zahtjev da se nastavi rasprava u slučaju Puljiz.

Do danas je s ostavkom čekao zbog, tvrdi, odrađivanja preostalih obveza.

Zamoljen za komentar nagađanja da je nadzoru POA-e navodno bio podvrgnut predsjednik države Stjepan Mesić, Cvrtila je rekao da nikada u praksi nije naišao na takav slučaj.

To se, ističe, u demokratskim državama ne događa, u njima obavještajne službe odgovaraju i za najmanje "grijehe", pa i kada se pod nadzorom nađe neki državni dužnosnik niže razine.

"U novoj obavještajnoj aferi treba vidjeti tko je i na koji način dao nalog da se pod nadzor stavi predsjednik Stjepan Mesić", rekao je Cvrtila.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙