FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena Srićina knjiga "Biblija modernog vođe"

ZAGREB, 7. prosinca 2004. (Hina) - U okviru Druge konferencije manageraPoslovne škole Delfin, održane pod nazivom "Leadership u zeznutimvremenima", danas je predstavljena i knjiga Velimira Sriće "Biblijamodernog vođe".
ZAGREB, 7. prosinca 2004. (Hina) - U okviru Druge konferencije managera Poslovne škole Delfin, održane pod nazivom "Leadership u zeznutim vremenima", danas je predstavljena i knjiga Velimira Sriće "Biblija modernog vođe".

U predgovoru knjige namijenjene modernim managerima i poduzetnicima, tvrdi se da je hrvatski poslovni i politički menadžment nedovoljno osposobljen za izazove nove ekonomije.

Staromodna poslovna i politička kultura, niska razina funkcioniranja pravne države, izostanak znanja o vođenju, manjak poduzetnosti i pobjedničkog mentaliteta težak su teret na putu u društvo znanja, ustvrdio je Srića, profesor zagrebačkog Ekonomskog fakulteta i programski direktor škole Delfin.

Autor smatra da se na čelu svakog uspješnog sustava nalazi dobar vođa koji ima viziju i dugoročnu strategiju. Knjiga u šest poglavlja obrađuje rad na sebi, rad sa vlastitim timom, te primjere raznih tipova vođa - prosvjetitelja, vizionara, usmjeritelja i poticatelja.

Savjetnik Predsjednika za gospodarstvo Dubravko Radošević je ocijenio da će ova knjiga imati veliki utjecaj na razvoj menadžmenta i poduzetničke kulture u Hrvatskoj, jer se bavi vodstvom u gospodarskom okružju, ali i u društvu općenito. Vodstvo (leadership) je Radošević opisao kao kompetentno upravljanje složenim procesima sa dugoročnom strategijom i vizijom. Kod političkog vodstva, smatra Radošević, važan je stav vlasti prema poslovnom sektoru i da ono mora aktivno uklanjati prepreke za razvoj gospodarstva.

Predsjednik Stjepan Mesić zalaže se za rješavanje ključnih problema zemlje na osnovama modernog vodstva i za stvaranje konsenzusa oko ključnih ciljeva Hrvatske, među koje spada gospodarski razvoj i povećanje zaposlenosti, zaključio je svoje obraćanje na konferenciji Radošević.

U sklopu konferencije održan je i okrugli stol na kojem su neki od najuspješnijih domaćih menadžera govorili o svom načinu vodstva i poimanju vođe te koliko je taj sustav primjenjiv u Hrvatskoj.

(Hina) xnz ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙