FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JPS: ukupni prihod u 2004. oko 20 milijuna dolara

RIJEKA,3. prosinca 2004.(Hina) - Jadranski pomorski servis d.d. (JPS)očekuje da će ovogodišnji ukupni prihod tvrtke biti na raziniprošlogodišnjih rezultata, kada je ostvareno 20 milijuna dolaraprihoda i 2,1 milijuna dolara dobiti, kazao je danas na konferencijiza novinare predsjednik Uprave te tvrtke Ante Maras.
RIJEKA,3. prosinca 2004.(Hina) - Jadranski pomorski servis d.d. (JPS) očekuje da će ovogodišnji ukupni prihod tvrtke biti na razini prošlogodišnjih rezultata, kada je ostvareno 20 milijuna dolara prihoda i 2,1 milijuna dolara dobiti, kazao je danas na konferenciji za novinare predsjednik Uprave te tvrtke Ante Maras.

JPS ove godine obilježava 15 godina utemljenja, odnosno izdvajanja iz sastava Luke Rijeke, u sklopu koje je od 1956. djelovao kao jedinica Plovni objekti. Tijekom 90-tih JPS je privatiziran.

Po riječima Marasa, JPS oko 50 posto prihoda ostvaruje od prijevoza nafte za INA-u. Istaknuo je da brodovi JPS-a prevezu na godinu oko 6,1 milijuna tona nafte, bez ekoloških incidenata.

Na upit o napisima u nekim medijima po kojima policija istražuje poslovanje JPS-a, Maras je rekao da o tome nema saznanja te da je poslovanje te tvrtke transparentno, kao i ugovori s INA-om.

JPS ima 170 zaposlenih od kojih je oko 80 posto pomoraca. Osnovne su djelatnosti tvrtke prijevoz naftnih prerađevina, usluge tegljenja, spašavanja, usluge pontonskim dizalicama te ekološka zaštita mora.

Osnovna flota JPS-a sastoji se od 10 tegljača, 4 tankera i 2 broda za kruti teret, a u planu je kupnja ili gradnja tankera za prijevoz nafte i naftnih prerađevina nosivosti od 5.000 do 10.000 tona te broda za opće terete nosivosti od 10.000 do 15.000 tona.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙