FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kaznena prijava protiv direktora "Mosora"

SPLIT, 24. studenog 2004. (Hina) - Zbog osnovane sumnje da jeprotupravno pribavio imovinsku korist za tvrtku "Mosor" d.o.o. izOmiša, gotovo 13 milijuna kuna, službenici Odjela gospodarskogkriminaliteta PU splitsko-dalmatinske podnijeli su protiv direktora ivlasnika te tvrtke Petra Kovačića kaznenu prijavu zbog zloporaba iprijevara u gospodarskom poslovanju.
SPLIT, 24. studenog 2004. (Hina) - Zbog osnovane sumnje da je protupravno pribavio imovinsku korist za tvrtku "Mosor" d.o.o. iz Omiša, gotovo 13 milijuna kuna, službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta PU splitsko-dalmatinske podnijeli su protiv direktora i vlasnika te tvrtke Petra Kovačića kaznenu prijavu zbog zloporaba i prijevara u gospodarskom poslovanju.

U policijskom priopćenju, u kojemu se navode samo inicijali prijavljenog, piše kako je 53-godišnji direktor i vlasnik "Mosora" kao odgovorna osoba pri izvršavanju obveza prema proračunima i državnim fondovima od 1999. do 15. rujna 2003. uskratio pripadajuća sredstva u iznosu od 12 milijuna i 907 tisuća kuna, čime je počinio štetu u najmanje tolikom iznosu.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je kako je Kovačić također doveo u zabludu odgovorne osobe trgovačkog društva "Fenix-giu" iz Slavonskog Broda, koji su, na temelju fiktivnih ugovora o cesiji i potvrda, na račune tvrtki "Mosor", te "Kopel", u vlasništvu njegove supruge, i stolarskog obrta "Div", u vlasništvu njegova zeta, uplatili ukupno oko 89 tisuća kuna. Istodobno je račun "Mosora" bio u blokadi, a naručena roba poduzeću iz Slavonskog Broda nikada nije isporučena, niti mu je vraćen avansno uplaćen novac.

Njegova supruga i zet prijavljeni su za pomaganje u kaznenim djelima prijevare u gospodarskom poslovanju, te, zajedno s Kovačićem, za krivotvorenje službenih isprava na štetu poduzeća u njihovu vlasništvu i tvrtke iz Slavonskog Broda. Kovačić je, osim toga, budući da je račun njegove tvrtke "Mosor" bio blokiran, poslovanje vodio na opisani način i tako podmirivao obveze prema određenim vjerovnicima, istodobno oštetivši Ministarstvo financija i druge vjerovnike, čime je počinio i kazneno djelo pogodovanja vjerovnika.

"Mosor" je tvrtka za proizvodnju i ugradnju PVC prozora i vrata, osnovana prije 25 godina, a zapošljava 140 radnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙