FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Ericsson Nikola Tesla" obilježio 55 godina poslovanja

ZAGREB, 26. studenog 2004. (Hina) - Tvrtka "Ericsson Nikola Tesla"obilježila je večeras 55 godina poslovanja.
ZAGREB, 26. studenog 2004. (Hina) - Tvrtka "Ericsson Nikola Tesla" obilježila je večeras 55 godina poslovanja.

Kako je rečeno tom prigodom, ta kompanija već duži niz godina, uz svoju vodeću ulogu u informacijsko-komunikacijskim tehnologijama, aktivno sudjeluje i u stvaranju nove ekonomije i prosperiteta u Hrvatskoj.

Današnji "Ericsson Nikola Tesla" (ETK), kako je rečeno, svoje korijene vuče iz poduzeća "Nikola Tesla" osnovanoga 1949. godine. Tijekom godina kompanija se uspješno prilagođavala novim tehnologijama i načinima poslovanja na telekomunikacijskim tržištu pa je tako svih ovih godina bila najveći specijalizirani isporučitelj telekomunikacijske opreme u srednjoj i istočnoj Europi.

Procjenjujući planove za budućnost, u ETK-u smatraju da imaju sve preduvjete za zadržavanje stabilne pozicije na području fiksne telefonije te za poslovni rast na području mobilne telefonije.

Tvrtka zapošljava nešto više od tisuću stručnjaka, a više od 80 posto zaposlenika ima visoku stručnu spremu. U tvrtki posebno ističu kako u ukupnom broju zaposlenih žene sudjeluju s 30 posto, a među njima znatan broj čine žene na rukovodećim mjestima. Tako je nedavno za menadžericu godine u kategoriji velikih poduzeća, prema izboru Hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika (CROMA), izabrana potpredsjednica Uprave ETK-a Gordana Kovačević.

Kompanija "Ericsson Nikola Tesla" u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila je neto dobit u iznosu od 132,6 milijuna kuna, dok je dobit prije oporezivanja iznosila 165,7 milijuna kuna, što je za 16 posto više nego u istom razdoblju lani.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙