FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada osudila izgred u Zadru

ZAGREB, 6. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatska Vlada najodlučnije jeosudila današnji izgred na skupu zadarske udruge "Hrvatski domobran"na obilježavanju stradanja prosinačkih žrtava 1918., na kojemu je bilaistaknuta fotografija Ante Pavelića, a dio sudionika prošao je gradomodjeven u crno s istaknutim ustaškim znakovljem.
ZAGREB, 6. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatska Vlada najodlučnije je osudila današnji izgred na skupu zadarske udruge "Hrvatski domobran" na obilježavanju stradanja prosinačkih žrtava 1918., na kojemu je bila istaknuta fotografija Ante Pavelića, a dio sudionika prošao je gradom odjeven u crno s istaknutim ustaškim znakovljem.

Najodlučnije osuđujemo takvo ponašanje koje apsolutno nije primjereno, niti je u skladu s demokratskim normama po kojima Hrvatska danas funkcionira, rekao je vladin glasnogovornik Ratko Maček.

Maček je najavio i da će HDZ povući određene konzekvence prema Davoru Arasu, predsjedniku Gradskog vijeća, koji je došao pozdraviti skup udruge "Hrvatski domobran" u dvorani Doma hrvatske mladeži.

U dvorani, u kojoj je bilo 50-ak sudionika, bile su izvješene slike Ante Gotovine i Ante Pavelića, a nakon skupa 30-ak osoba je prošlo središtem Zadra sa slikom Ante Pavelića, a neki od njih bili su odjeveni u crno s istaknutim ustaškim znakovljem.

Što se tiče Arasa, stranka će povući konzekvence i to stoga jer ni jedan član HDZ-a ne može djelovati suprotno političkim interesima, ciljevima i programu stranke, rekao je Maček.

Na taj se način, istaknuo je, stranci nanosi politička šteta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙