FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osječki mladi SDP-a: Brutalno ponašanje vinkovačke policije

OSIJEK,30. studenoga(Hina) - Osječki Forum mladih SDP-a danas jejavnost upoznao s izgredom koji se u petak dogodio u Vinkovcima kadasu, po riječima predsjednika Foruma Domagoja Štefana, tamošnjipolicajci brutalno postupili s dvojicom osječkih mladića.
OSIJEK,30. studenoga(Hina) - Osječki Forum mladih SDP-a danas je javnost upoznao s izgredom koji se u petak dogodio u Vinkovcima kada su, po riječima predsjednika Foruma Domagoja Štefana, tamošnji policajci brutalno postupili s dvojicom osječkih mladića.

Kako je to opisao Štefan, koji je i osječki gradski vijećnik, izgred se dogodio u poslijepodnevnim satima u petak u Vinkovcima kada su na ulici "dvojica policajaca u civilu bez iskaznice na brutalan način ugurala u automobil 28-godišnjake iz Osijeka Nikolu Užaravića i Marijana Budimira bez obrazloženja te ih fizički i psihički maltretirala". Mladiće su odveli u vinkovačku policiju gdje se maltretiranje nastavilo 45 minuta, nakon čega su ih pustili, te im uručili poziv za daljnji sudski postupak, ispričao je Štefan.

Kako je rekao, navodno je jedan od mladića sličio na jednoga od pljačkaša s foto-robota koji je jednoj starici s još nekolicinom osoba ukrao sto kuna.

Na konferenciji su bili i mladići koji su izvijestili da su nakon izgreda, kada su se vratili u Osijek, otišli na Traumatološki odjel Kliničke bolnice gdje su im utvrđene ozljede. Zatim su s nalazom otišli u Drugu polcijsku postaju u Osijeku i o svemu izvijestili policiju, a jučer su zaštitu zatražili i u Općinskom državnom odvjetništvu.

Rečeno im je da prijavu trebaju podnijeti Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima. Mladići su izjavili da se boje ići u Vinkovce jer su tamo doživjeli tešku traumu.

Glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Miroslav Janić izjavio je kako su "danas dobili izvještaj o tom događaju od osječke policije" te da će "ispitati sve navode, a nakon toga izvijestiti javnost o onome što su poduzeli".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙