FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obiteljski obračun u zagrebačkom odvjetničkom uredu

ZAGREB, 2. prosinca 2004. (Hina) - Zagrebački odvjetnički ured uŠkrlčevoj ulici jučer je bio poprište tučnjave članova obitelji kojase već nekoliko godina spori oko jednog stana, a u izgredu je, osimšaka, "radio" i suzavac, doznaje se danas u policiji.
ZAGREB, 2. prosinca 2004. (Hina) - Zagrebački odvjetnički ured u Škrlčevoj ulici jučer je bio poprište tučnjave članova obitelji koja se već nekoliko godina spori oko jednog stana, a u izgredu je, osim šaka, "radio" i suzavac, doznaje se danas u policiji.

Prema policijskom izvješću u tučnjavi su s jedne strane sudjelovali 59-godišnji muškarac i njegova 55-godišnja supruga, a s druge njezin stariji brat (61) i sestra (63). Cijeli sukob odigrao se pred očima odvjetnika Dejana Bogdanovića koji je Hini izjavio kako u svojoj karijeri nije doživio ništa slično.

"Poznato je da najviše uzavrelih strasti ima u sporovim među članovima obitelji ili supružnika, ali jučerašnji izgred ne može se opisati. Kancelarija je bila puna krvi, a sva je sreća da nitko nije imao oružje", kazao je Bogdanović, koji je danas poslijepodne dao iskaz pred prekršajnim sucem.

U policiji kažu da su jučer oko 18,15 sati dobili dojavu da se u odvjetničkom uredu tuku nepoznate osobe. Po dolasku su utvrdili da 55-godišnja žena vodi imovinskopravni spor s bratom i sestrom te da su se u odvjetničkom uredu posvađali. Žena je u jednom trenutku izvadila sprej suzavac i poprskala brata i sestru. Oni su joj oduzeli suzavac i situacija se tada smirila, ali samo na kratko jer je žena, kako kaže odvjetnik, izvadila drugi suzavac i ponovno ga upotrijebila. U ured je potom ušao i njezin suprug te je došlo do opće tučnjave u kojoj je upravo on najteže stradao jer mu je slomljen nos i izbijen jedan zub. Zajedno sa suprugom, koja je pala niz stepenice, prevezen je u bolnicu, a kako se i drugo dvoje sudionika žalilo na smetnje u disanju zbog suzavca i oni su naknadno iz policijske postaje prebačeni u bolnicu.

Nakon liječničke pomoći svi su odlukom prekršajnog suca preko noći zadržani u pritvoru, a policija ih je prijavila zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

Kako se svaki prijelom kvalificira kao teška ozljeda, policija je najavila i podnošenje kaznene prijave zbog nanošenja teške tjelesne ozljede, no dok se ne utvrde svi detalji ne zna se protiv koga.

Odvjetnik Bogdanović kazao je kako se dvije strane već nekoliko godina spore oko očeve ostavštine te da je i ranije među njima bilo sukoba, ali nikada tako krvavog kao jučer.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙