FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zadar-Skup domobrana sa slikom Ante Pavelića

ZADAR, 6. prosinca 2004. (Hina) - Zadarska Udruga ratnih veterana"Hrvatski domobran" danas je, u povodu obljetnice stradanjaprosinačkih žrtava 1918. u Zagrebu, održala skup nakon kojega je dionjih, oko trideset sudionika, prošao središtem Zadra sa slikom AntePavelića.
ZADAR, 6. prosinca 2004. (Hina) - Zadarska Udruga ratnih veterana "Hrvatski domobran" danas je, u povodu obljetnice stradanja prosinačkih žrtava 1918. u Zagrebu, održala skup nakon kojega je dio njih, oko trideset sudionika, prošao središtem Zadra sa slikom Ante Pavelića.

Dio domobrana u povorci bio je odjeven u crno s istaknutim ustaškim znakovljem.

Skup na kojem je bilo pedesetak okupljenih održan je u dvorani Doma hrvatske mladeži u kojoj su bile istaknute dvije fotografije - Ante Pavelića i generala Ante Gotovine. Ispred dvorane, u kojoj se održavao skup, bio je jedan policajac koji nije reagirao.

Skupu su, osim članova udruge, nazočni bili i predsjednik zadarskog HSP-a Danijel Kotlar te Davor Aras, predsjednik Gradskog vijeća Zadra.

Čelnici udruge "Hrvatski domobran" Željko Stipić i Pavao Milković podsjetili su na prosinačke žrtve u Zagrebu 1918.

Riječ je o prvoj otvorenoj reakciji protiv novostvorene jugoslavenske države u kojoj je, prema tadašnjem službenom izvješću, poginulo 13, a ranjeno 17 ljudi.

Okupljene je pozdravio predsjednik zadarskog HSP-a Danijel Kotral koji je rekao da je tradicija domobranstva u Hrvata puno starija od II. svjetskog rata, te da su domobranske postrojbe odigrale svoju zadaću i u Domovinskom ratu.

Skup je pozdravio i predsjednik zadarskog Gradskog vijeća Davor Aras.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙