FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HOO: 30.000 EURA ZA HVS

DUBROVNIK, 4. prosinca (Hina) - Hrvatski olimpijski odbor (HOO) će do10. prosinca uplatiti akontaciju od 30.000 eura na račun Europskogplivačkog saveza (LEN), koji je kaznio Hrvatski vaterpolo savez (HVS)sa ukupno 100.000 eura zbog poznatih izgreda hrvatskih navijača na EPu Kranju u lipnju 2003.
DUBROVNIK, 4. prosinca (Hina) - Hrvatski olimpijski odbor (HOO) će do 10. prosinca uplatiti akontaciju od 30.000 eura na račun Europskog plivačkog saveza (LEN), koji je kaznio Hrvatski vaterpolo savez (HVS) sa ukupno 100.000 eura zbog poznatih izgreda hrvatskih navijača na EP u Kranju u lipnju 2003.

To je danas nakon 3. sjednice Vijeća HOO-a u Dubrovniku izjavio predsjednik HOO-a Zlatko Mateša, dodavši kako je Vijeće zauzelo jednoglasan stav glede kazne HVS-u, a to je da HOO nema nikakve stavke za plaćanje kazni savezima.

I mnogi drugi Savezi i klubovi su kažnjeni novčano zbog izgreda navijača, pa su kazne plaćali sami, kazao je Mateša, napomenuvši da akontacijom od 30.000 eura omogućavaju daljnje nastupe hrvatskih vaterpolista, kojima je prijetila suspenzija. Iznos od 30.000 eura odbit će se Hrvatskom vaterpolskom savezu prilikom dodijeljivanja predviđenih sredstava za iduću godinu. Mateša je apelirao na HVS-a da nastavi pregovore sa LEN-om, smatrajući da kazna nema pravno uporište, te je dodao da HVS o tom slučaju mora obratiti Međunarodnom plivačkom savezu (FINA).

Vijeće HOO-a raspravljalo je i o natječaju za direktora Ureda za olimpijski program, koji je raspisan 16. listopada 2003. i formalno nije okončan do danas. Vijeće je odlučilo okončati postojeći natječaj i raspisati novi, kazao je Mateša, dodavši kako će sljedeća sjednica Vijeća biti posvećena unutarnjoj reorganizaciji HOO-a, kako bi se pojednostavilo i poboljšalo poslovanje, pa će na toj sjednici biti riječi i o mjestu direktora Ureda za nacionalni program.

Članovi Vijeća su u Dubrovniku donijeli odluku da se za pripreme i nastup hrvatskih sportaša na Mediteranskim igrama u španjolskoj Almeriji u lipnju 2005. izdvoji 11 milijuna kuna, s tim da su svi savezi obvezni do 15. siječnja poslati HOO-u liste sa imenima sportaša koji će nastupiti u Almeriji.

Vijeće HOO-a se obvezalo nabaviti dio opreme za Hrvatski športski savez gluhih i rerezentaciju koja će nastupiti u siječnju 2005. na Igrama gluhih u Melbourneu, a dopredsjednik HOO-a Goranko Fižulić je obećao osigurati ostatak potrebne opreme.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙