FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada od T-HT-a zatražila isplatu dividende

ZAGREB, 3. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatska Vlada jučer je uputilazahtjev Skupštini T-HT-a za isplatom izvanredne dividende, doznaje sedanas u Ministarstvu financija.
ZAGREB, 3. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatska Vlada jučer je uputila zahtjev Skupštini T-HT-a za isplatom izvanredne dividende, doznaje se danas u Ministarstvu financija.

O pitanju povlačenja dividende od T-HT već neko vrijeme razgovaraju čelnici Deutche Telekoma i hrvatskih vlasti, a ti su razgovori u završnoj fazi, kažu u Ministarstvu financija u kojem očekuju da bi dividenda mogla biti isplaćena do kraja godine.

Direktor komunikacija T-HT-a Marjan Jurleka potvrdio je da su dobili zahtjev Ministarstva financija za isplatom dividende.

Uprava će, u skladu sa zakonom, donijeti odgovarajuće odluke i sazvati Skupštinu, kaže Jurleka, no, nije mogao precizirati kada bi Skupština mogla biti sazvana, niti kakve bi mogle biti njene odluke.

Povlačenje dividende od T-HT-a u iznosu od dvije milijarde kuna planirano je ovogodišnjim rebalansom proračuna, a planiran je i prihod od 200 milijuna kuna od koncesije za trećeg operatera u mobilnoj telefoniji. Uz te prihode planiran je deficit proračuna od 4,5 posto BDP-a.

No, analitičari CAIB-a i Bank Austrije upozoravaju da bi ovogodišnji proračunski deficit mogao biti 5,8 posto BDP-a, a takvu procjenu temelje na mogućem ne povlačenju novca od dividende i koncesije. Zbog toga bi se država mogla dodatno zadužiti, a to bi se zaduživanje prenijelo u iduću godinu, procjenjuju ti analitičari.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙