FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Schroeder i Chirac za početak pregovora Hrvatske i EU-a

ZAGREB, 3. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatska ima potporu Berlina iPariza za početak pregovora o priključenju Europskoj uniji o čemu ćese raspravljati na summitu u Bruxellesu u prosincu, izvješćuje postajaDeutsche Welle u petak navodeći izjave njemačkog kancelara Schroederai francuskog predsjednika Chiraca nakon njihovog sastanka u Luebecku.
ZAGREB, 3. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatska ima potporu Berlina i Pariza za početak pregovora o priključenju Europskoj uniji o čemu će se raspravljati na summitu u Bruxellesu u prosincu, izvješćuje postaja Deutsche Welle u petak navodeći izjave njemačkog kancelara Schroedera i francuskog predsjednika Chiraca nakon njihovog sastanka u Luebecku.

Gerhard Schroeder je u četvrtak nakon sastanka s francuskim predsjednikom vrlo jasno izjavio da Francuska i Njemačka daju punu potporu Hrvatskoj u njezinim očekivanjima da se za dva tjedna na summitu u Bruxellesu odredi točan datum za početak pregovora, prenosi postaja.

"Obojica smo mišljenja da pregovori s Hrvatskom trebaju početi i to najkasnije do ožujka sljedeće godine", rekao je njemački kancelar. "Hrvatska je to zaslužila budući da je uložila velike napore, kako ekonomske, tako i glede suradnje s Haaškim sudom", objasnio je Schroeder i dodao kako će se "ono što još nedostaje nadoknaditi tijekom pregovora", prenosi DW.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙