FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Glas Amerike: Hrvatska zatražila pomoć drugih zemalja oko Gotovine

ZAGREB, 3. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatska ministrica pravosuđa VesnaŠkare-Ožbolt izjavila je u četvrtak u Bruxellesu da je Hrvatska oddrugih zemalja zatražila pomoć kako bi riješila slučaj odbjegloggenerala Ante Gotovine, javio je u Glas Amerike (VOA).
ZAGREB, 3. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatska ministrica pravosuđa Vesna Škare-Ožbolt izjavila je u četvrtak u Bruxellesu da je Hrvatska od drugih zemalja zatražila pomoć kako bi riješila slučaj odbjeglog generala Ante Gotovine, javio je u Glas Amerike (VOA).

Škare-Ožbolt je u četvrtak u Bruxellesu sudjelovala na sastanku ministara pravosuđa i unutarnjih poslova zemalja članica Europske unije i zemalja Procesa stabilizacije i pridruživanja koji je bio posvećen borbi protiv organiziranog kriminala.

U razgovoru s novinarima Škare-Ožbolt je rekla da je pozvala na suradnju sve druge zemlje u rješavanju slučaja Ante Gotovine, uključujući i francuskog kolegu čiji bi problem Gotovina također trebao jer je ima i francusko državljanstvo, navodi VOA.

"Hrvatskoj treba vjerovati, u slučaju Gotovina učinili smo sve što smo mogli", navodi VOA riječi hrvatske ministrice.

Škare-Ožbolt je uvjerena da će Hrvatska na summitu EU-a u prosincu dobiti datum početka pregovora o članstvu u Uniji, ali nije ulazila u mogućnost da točan datum prati i uvjet lociranja Gotovine o čemu se ovih dana intenzivno špekulira u Bruxellesu, kaže VOA.

VOA navodi i informaciju da će u Bruxelles u petak doputovati hrvatski ministar vanjskih poslova Miomir Žužul na razgovor s visokim predstavnikom EU za vanjsku politiku Javierom Solanom, a možda i još nekim visokim dužnosnicima Unije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙