FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: IZVJEŠĆE CARLE DEL PONTE USPORIT ĆE HRVATSKU INTEGRACIJU U EU

ZAGREB, 25. studenog 2004. (Hina) - U razgovoru za Radio slobodnuEuropu direktor berlinskog ASPEN Instituta Jeffrey Gedmin kaže da ćeizvješće Carle del Ponte usporiti integraciju Hrvatske u Europskuuniju i dodaje da je "činjenica da optuženi ne mogu tako dugo biti naslobodi bez razgranate mreže suradnika koja im pomaže".
ZAGREB, 25. studenog 2004. (Hina) - U razgovoru za Radio slobodnu Europu direktor berlinskog ASPEN Instituta Jeffrey Gedmin kaže da će izvješće Carle del Ponte usporiti integraciju Hrvatske u Europsku uniju i dodaje da je "činjenica da optuženi ne mogu tako dugo biti na slobodi bez razgranate mreže suradnika koja im pomaže".

"Sve dok su optuženi za ratne zločine na slobodi, Europska unija ne može sa svoje strane bezrezervno poticati euroatlantske integracije. Zato mora postojati način da se takav lanac raskrinka i da se dođe do Gotovine. Ne mislim da Europska unija želi to koristiti kao povod za isključenje ili usporavanje puta Hrvatske prema Bruxellesu, ali objektivno čini pregovore o nastavku integracije puno složenijima", kaže Gedmin za postaju.

Gedmin dodaje da će međunarodna zajednica sve učiniti sve da bi privela pravdi optužene za ratne zločine, "i tom kontekstu ne treba isključiti čak i sankcije protiv Srbije".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙