FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BASF smanjuje broj zaposlenih

LUDWIGSHAFEN, 24. studenog 2004. (Hina/AFP) - Vodeći svjetskiproizvođač kemikalija BASF objavio je da do 2007. namjerava smanjitibroj radnika u tvornici u Ludwigshafenu za 3.000 kako bi povećaokonkurentnost.
LUDWIGSHAFEN, 24. studenog 2004. (Hina/AFP) - Vodeći svjetski proizvođač kemikalija BASF objavio je da do 2007. namjerava smanjiti broj radnika u tvornici u Ludwigshafenu za 3.000 kako bi povećao konkurentnost.

BASF je u priopćenju objavio da su uprava i sindikati potpisali sporazum po kojem će broj radnih mjesta u tvornici u Ludwigshafenu biti smanjen s 35 na 32 tisuće.

Nadalje, uprava će pri smanjenju broja radnih mjesta više koristiti prirodni odljev radnika nego prisilno otpuštanje viška radne snage, a jamstvo o neotpuštanju viškova ostat će na snazi do 2010., istaknuto je u priopćenju.

BASF je pokrenuo program smanjenja broja zaposlenih kako bi u razdoblju do 2005. snizio troškove poslovanja za 450 milijuna eura. Realizacija tog programa već je prilično odmakla i dosad je ušteđeno 350 milijuna eura, objavila je njemačka kompanija.

BASF istodobno planira uložiti ukupno šest milijardi eura u tvornicu u Ludwigshafenu u razdoblju do 2009., odnosno prosječno 1,2 milijarde eura godišnje.

Kompanija napominje da će se dodatnih 700 milijuna eura godišnje ulagati u istraživanje i razvoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙