FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemački Metro smanjuje tržišni udjel na domaćem tržištu

FRANKFURT, 18. studenog 2004. (Hina) - Četvrti najveći maloprodajnilanac u svijetu Metro smanjuje svoju prisutnost na teškoćamapritisnutom njemačkom tržištu maloprodaje prehrambenih proizvoda, pišefinancijski dnevnik Financial Times.
FRANKFURT, 18. studenog 2004. (Hina) - Četvrti najveći maloprodajni lanac u svijetu Metro smanjuje svoju prisutnost na teškoćama pritisnutom njemačkom tržištu maloprodaje prehrambenih proizvoda, piše financijski dnevnik Financial Times.

Metro planira prodati više od četvrtine svojih ekstra supermarketa njemačkom konkurentu Rewe, a zatvoriti ili zamijeniti više od dvadesetak ostalih.

Taj potez u sklopu je pokušaja restrukturiranja poslovanja koja su rezultirala prodajom Metro-ove imovine koja ne pripada osnovnoj djelatnosti i povećanjem udjela prihoda ostvarenih u inozemstvu na 50 posto.

Slabo okruženje u maloprodajnom sektoru i oštra konkurencija diskontnih lanaca pojačali su pritisak na malotrgovce prehrambenim proizvodima u Njemačkoj, potaknuvši lani Metro da započne restrukturiranje svojeg dijela poslovanja s ekstra supermarketima.

Izvršni direktor Metro-a Hans-Joachim Koerber nedavno je izjavio da je poslovanje toga odjela i dalje nezadovoljavajuće, nakon što su njegovi prihodi u prvih devet ovogodišnjih mjeseci smanjeni za 7,8 posto, na 1,89 milijardi eura.

Trgovine koje se prodaju ili zatvaraju generirale su lani prihode od oko 550 milijuna eura i nisku zaradu u dvoznamenkastom milijunskom iznosu, a uglavnom se nalaze u južnom i istočnom dijelu zemlje. Nekih 280 ekstra supermarketa koje Metro planira zadržati većinom su u sjevernom i zapadnom dijelu zemlje, te bi trebali pomoći ostatku toga dijela poslovanja da ponovno posluje s dobiti.

Takva odluka Metro-a naglašava teško okruženje za njemačke malotrgovce, što je i ostale tamošnje sudionike, poput KarstadtQuelle-a primoralo na golemo restrukturiranje i programe prodaje dijelova poslovanje ranije ove godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙