FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MSU objavio natječaj za program "Urbane intervencije"

ZAGREB, 19. studenog 2004. (Hina) - Muzej suvremene umjetnosti (MSU)objavio je natječaj za program "Urbane intervencije" na koji seprijedlozi s tekstualnim objašnjenjem i specifikacijom materijala itroškova za kompjutorske simulacije mogu slati do 15. prosinca,priopćio je danas MSU.
ZAGREB, 19. studenog 2004. (Hina) - Muzej suvremene umjetnosti (MSU) objavio je natječaj za program "Urbane intervencije" na koji se prijedlozi s tekstualnim objašnjenjem i specifikacijom materijala i troškova za kompjutorske simulacije mogu slati do 15. prosinca, priopćio je danas MSU.

"Urbane intervencije" jedan su od središnjih programa obilježavanja 50. godišnjice djelovanja MSU, a realizirat će se u obliku ambijentalnih instalacija u živome prostoru gradskoga tkiva od prosinca ove do ožujka 2005. godine. Program će biti organiziran kao međunarodna izložba likovnih projekata interpoliranih u određenu arhitekturalno-urbanističku cjelinu grada Zagreba.

Unutar Natječaja koji, među ostalim, uključuje ambijentalne instalacije, urbane skulpture, slikarske intervencije na fasadama, i svjetlosne instalacije, zbog ograničenih financijskih sredstava, Ocjenjivački sud za izvedbu odabrat će do deset najboljih radova.

Intervencije će biti izvedene na potezu Gornji grad - Novi Zagreb čime bi se i simbolički označilo skoro preseljenje Muzeja iz gornjogradske palače Kulmer u kojoj MSU djeluje od osnutka u u novu zgradu koja se po projektu arhitekta Igora Franića gradi u Novom Zagrebu.

Odabrani radovi privremeno će se postaviti na više predloženih gradskih lokacija, a ako se usuglase mišljenja svih stručnih službi, neki prijedlozi mogu ostati kao trajna rješenja u urbanome tkivu Zagreba. Troškove izvedbe u privremenim materijalima snosi Muzej suvremene umjetnosti.

Natječaj je objavljen u suradnji s Hrvatskim društvom likovnih umjetnika (HDLU), Zavodom za izgradnju grada Zagreba i Gradskim zavodom za zaštitu spomenika kulture, a prijedlozi se do navedenoga roka šalju na adresu MSU, Habdelićeva 2 10.000 Zagreb.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙