FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U BiH uhićen Srbin osuđen zbog ratnih zločina u Hrvatskoj

SARAJEVO,1. prosinca(Hina) - Pripadnici državne granične službe Bosne iHercegovine (DGS) uhitili su u početkom tjedna osobu za kojom jeraspisana tjeralica Interpola zbog ratnih zločina počinjenih napodručju Hrvatske, potvrđeno je u srijedu iz sjedišta DGS-a uSarajevu.
SARAJEVO,1. prosinca(Hina) - Pripadnici državne granične službe Bosne i Hercegovine (DGS) uhitili su u početkom tjedna osobu za kojom je raspisana tjeralica Interpola zbog ratnih zločina počinjenih na području Hrvatske, potvrđeno je u srijedu iz sjedišta DGS-a u Sarajevu.

U pisanoj izjavi dostavljenoj Hini navodi se kako je na graničnom prijelazu između BiH i Srbije kod Zvornika u ponedjeljak uhićena osoba N.P., rođena 1968. godine u Benkovcu, nastanjena u Šapcu i osumnjičena za kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.

Na temelju odluke lokalnog suca uhićeni je predan Sudu BiH.

Lokalni mediji u BiH prenijeli su kako je uhićen Neven Pupovac, kojega je sud u Benkovcu osudio na osam godina zatvora zbog zlostavljanja civila na području te općine u vrijeme srpske okupacije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙