FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RS: HAAG DAO SUGLASNOST LOKALNIM TUŽITELJSTVIMA

BANJA LUKA, 23. studenog 2004. (Hina) - Lokalna tužiteljstva RepublikeSrpske primila su od Haškog tribunala suglasnost za kaznenoprocesuiranje 46 osumnjičenih za najteže ratne zločine, prenose uutorak banjalučke "Nezavisne novine".
BANJA LUKA, 23. studenog 2004. (Hina) - Lokalna tužiteljstva Republike Srpske primila su od Haškog tribunala suglasnost za kazneno procesuiranje 46 osumnjičenih za najteže ratne zločine, prenose u utorak banjalučke "Nezavisne novine".

Banjalučko tužiteljstvo dobilo je od tribunala u Haagu suglasnost za vođenje dva odvojena postupka u kojima je optuženo i osumnjičeno ukupno 30 osoba, a odnose se na ratna događanja u Prijedoru.

Suglasnosti za procesuiranje po šest osumnjičenika za ratne zločine dobila su tužiteljstva u Trebinju i Doboju. U Trebinju je riječ o procesima za zločine počinjene na području Federacije BiH.

Tužiteljstvo u Doboju dobilo je suglasnost za vođenje kaznenog postupka protiv šest Bošnjaka i Hrvata, osumnjičenih za ratni zločin, s tim da su u međuvremenu dva postupka obustavljena zbog smrti i bolesti osumnjičenih.

U Bijeljini se provodi istraga protiv četvorice osumnjičenih za ubojstva vojnika JNA, koja su se dogodila prilikom povlačenja jugovojske iz Tuzle 15. svibnja 1992. godine.

Haaški tribunal proslijedio je tužiteljstvima u RS 46 suglasnosti tipa "A", što znači da je prikupljeno dovoljno dokaza za vođenje kaznenog postupka protiv osumnjičenih za ratne zločine.

Prema službenim tvrdnjama iz Tribunala, do sada je u BiH proslijeđeno ukupno 820 ovakvih suglasnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙