FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PATTEN KRITIZIRA BOSANSKE SRBE ZBOG NESURADNJE S ICTY-EM

STRASBOURG, 16. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Povjerenik Europskekomisije za vanjske poslove Chris Patten u utorak je kritiziraočelnike bosanskih Srba zbog toga što nesuradnjom s ICTY-em ugrožavajupribližavanje BiH EU-u i NATO-u.
STRASBOURG, 16. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Povjerenik Europske komisije za vanjske poslove Chris Patten u utorak je kritizirao čelnike bosanskih Srba zbog toga što nesuradnjom s ICTY-em ugrožavaju približavanje BiH EU-u i NATO-u.

Glavna tužiteljica Međunarodnog kaznenog suda u Den Haagu Carla del Ponte trebala bi idućeg tjedna podnijeti izviješće Vijeću sigurnosti UN-a o suradnji zemalja s ICTY-em.

"Ona je dosad bila izuzetno jasna u tome da Republika Srpska uopće ne surađuje", rekao je Patten pred Europskim parlamentom. "Stvarno je sramotno da niti jedan od optuženika nije izručen iz Republike Srpske u Den Haag", dodao je on.

"Tražim od čelnika RS da poduzimu akciju, i to da je poduzmu odmah kako bi ispunili svoje obveze". Ako to ne učine bit će odgovorni za bilo kakve posljedice koje bi mogle proizići iz njihovog neuspjeha", naglasio je Patten.

Prošlog su tjedna vlasti RS uhitile osam Srba optuženih za zločine protiv Muslimana, ali nisu ni uhitile niti predale oko 20 bosanskih Srba optuženih pred ICTY-em.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙