FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: OPTUŽNICA ZA LOGOR GABELA O ULOZI HRVATSKE

MOSTAR, 30. studenog 2004. (Hina) - Voditelj Odjela za ratne zločine utužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije Ibro Bulić izjavio jeda se u izmijenjenoj optužnici protiv bivšeg upravitelja logora Gabelakod Čapljine Boška Previšića navodi i umiješanost Hrvatske u oružanisukob u BiH.
MOSTAR, 30. studenog 2004. (Hina) - Voditelj Odjela za ratne zločine u tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije Ibro Bulić izjavio je da se u izmijenjenoj optužnici protiv bivšeg upravitelja logora Gabela kod Čapljine Boška Previšića navodi i umiješanost Hrvatske u oružani sukob u BiH.

Bulić je u listu "Dnevni avaz" od utorka izjavio da se prije u optužnici za ratne zločine protiv Previšića nalazila odrednica da su nedjela počinjena u logoru Gabela "tijekom rata u BiH".

Po Bulićevim riječima, učinjen je ispravak u optužnici u kojoj se sada navodi da se događaji za koje se tereti Previšić iz 1993. godine vezani uz "vrijeme međunarodnog oružanog sukoba u BiH, u koji je bila izravno uključena Republika Hrvatska".

"Dnevni avaz", pozivajući se na neimenovane pravne stručnjake, iznosi pretpostavku da odrednica o uključenosti Hrvatske u međunarodni oružani sukob u BiH može "predstavljati temelj za eventualnu tužbu protiv Hrvatske za agresiju na BiH".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙